dniDnipro Dnipropetrovsk
cluClub Brugge
Datum: 23/04/2015 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (T)
Het is 23 (!) jaar geleden. Club kan geschiedenis schrijven in Oekraïne
Het is 23 (!) jaar geleden. Club kan geschiedenis schrijven in Oekraïne
Foto: © Photonews

Club Brugge kan vanavond geschiedenis schrijven. 23 jaar na datum kan blauw-zwart er nog een keertje in slagen om de halve finale van een Europees toernooi te halen. Wat moet er daarvoor gebeuren? Dnipro Dnipropetrovsk opzij zetten.

Al is dat zelfs niet nodig. Na het scoreloze gelijkspel van een weekje geleden op Olympia is een 1-1, 2-2 of 3-3 ook voldoende. Met andere woorden: Club Brugge moet scoren in het Olympisch Stadion van Kiev.

"Het zorgt dan ook voor vertrouwen dat we Dnipro in de heenwedstrijd een aantal keer uit evenwicht hebben gebracht", aldus Michel Preud'homme. "En de spelers willen geschiedenis schrijven."

En ook uit de ziekenboeg kreeg de Luikenaar goed nieuws. Oscar Duarte is speelklaar. Met andere woorden: Timmy Simons schuift terug naar het middenveld, Gato Silva kan opnieuw op de bank gaan zitten.

Leuk detail: de coach van Dnipro gaf aan dat hij niet heeft getraind op strafschoppen. Bij Club Brugge gebeurde dat de afgelopen weken wel. "Of ik penalty's wil vermijden. Ik denk niet dat er een keuze is." (lacht)

Kan Club zich kwalificeren voor de halve finale? 

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET al een aardige 120 euro op. Denk je eerder dat we na negentig minuten opnieuw geen doelpunten hebben gezien en dat er dus verlengingen zullen worden gespeeld? Dan mag je maar liefst 480 euro bijschrijven op je bankrekening. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via DEZE LINK je gratis wedtegoed (60 euro) veilig.

Meer nieuws