Stadion: Hüseyin Avni Aker Stadion

Herbeleef Trabzonspor - Sporting Lokeren (Europa League )

Volg de match tussen Trabzonspor en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Lokeren kan vanavond mits winst een gouden zaak doen in het Huseyn Avni Aker-stadion, waar de Oost-Vlamingen het opnemen tegen de nummer 10 uit de Super Lig. Beide ploegen delen de tweede plaats in groep L achter een feilloos Legia Warschau. Trainer Halihodzic voelt het mes al op de keel want na een desastreuze seizoensstart zou een slechte prestatie vanavond wel eens kunnen betekenen dat zijn kop zal rollen. Lokeren start met dezelfde elf die Brugge zondag partij gaven. Volg de wedstrijd hier live.
1
Trabzonspor - Sporting Lokeren: 0-0
1
Aftrap
De Israelische scheidsrechter Liany fluit de wedstrijd op gang.
1
Redding Ozturk
Abdurahimi knalt de eerste vrije trap van de wedstrijd in de muur. Galitsios haalt hard uit met een trap, maar Ozturk duwt de bal in corner.
3
Gele kaart Maric
Maric trekt Waris onderuit en krijgt geel.
3
 Gele kaart voor Mijat Maric

8
Persoons probeert het vanaf de rand van de 16, maar zijn schot gaat botsend voorlangs.
10
De 300 meegereisde fans zien Lokeren met vertrouwen starten aan de partij. De Oost-Vlamingen trekken geregeld met enthousiasme naar voor.
11
Dreiging van Lokeren
De eerste tien minuten zijn voor Lokeren. Abdurahimi zet zich door tot aan de zestien, maar zijn schot is te flauw.
15
Trabzonspor komt een eerste keer dreigen. Een afgeweken schot uit de tweede lijn komt gevaarlijk in de kleine rechthoek maar Maric werkt makkelijk weg.
19
Trabzonspor komt meer en meer opzetten, maar door verschillende slordigheden is het vooralsnog wachten op de eerste echte kans voor de Turken.
20
Medjani verstuurt een lange bal in de rechthoek. Odoi is echter alert en kan wegwerken voor de neus van Ekici.
20:59
Einde wedstrijd
Trabzonspor doet een gouden zaak, want met een verdiende overwinning tegen een ongeinspireerd Lokeren springen ze naar de tweede plaats in groep L. Lokeren kwam mak uit de kleedkamer en kon de Turken niet de baas. Trabzonspor kwam via een mooie kopbal na hoekschop op voorsprong en bleef drukken. Cardozo stond oog in oog met Copa, en Leye moest nog een bal van de lijn halen. Daartegenover stond enkel schot van Dutra in de handen van doelman Ozturk. Via een snelle counter kwam Trabzonspor nog op 2-0 via Constant. Lokeren heeft zijn echte gelaat vandaag niet laten zien, en ziet zo een mooie kans om de tweede plek in zijn groep te grijpen aan zijn neus voorbijgaan.
22
Druk van Trabzonspor
De Turken zorgen voor meer druk naarmate de partij vordert. Het gevaar komt vooral van hun lange ballen binnen de rechthoek, maar Cardozo heeft zijn hoofd er nog niet tegen kunnen zetten.
24
Kans Lokeren
Nill De Pauw vangt een lange bal op binnen de Turkse zestien, zet zich strijdend verder en legt af voor Abdurahimi. De Kroatische Macedonier levert echter een slap schot af. De bal verdwijnt naast het doel.
28
Persoons trapt de schoen uit van Ekici. Zo krijgt Trabzonspor op het halfuur een vrije trap op zo'n 30 meter van het doel. Bosingwa besluit met een hard schot over en naast.
33
Een zoveelste hoekschop voor Trabzonspor gaat richting tweede paal, waar Ekici zijn hoofd er tegen zet, maar de bal bereikt in het geharrewar het doel niet.
35
Afstandsschot Constant
Kevin Constant haalt uit van zo'n 20m. Copa had een zweefvlucht nodig om de bal in corner te doen verdwijnen. Beste kans van de wedstrijd tot nu toe.
37
De dreiging van Trabzonspor neemt toe. Ekici speelt Cardozo vrij in de zestien, die de achterlijn haalt en teruglegt, maar Copa kan de aflegger onschadelijk maken.
42
Aanhoudende druk van Trabzonspor. Yatabare bereikt Majeed Waris rond het penaltypunt. Copa is echter alert en duikt in de voeten van Waris. Copa lijkt zich geblesseerd te hebben met deze redding.
45
Peter Maes is met rede kwaad op zijn verdedigingslinie. Ze geven te veel ruimte aan de Turkse aanvallers.
45
Schot Leye
Leye profiteert van een slechte Turkse inworp. De Senegalees trapt op doel, maar Ozturk moet zijn handen niet vuil maken: het schot gaat over.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
19:53
Rust
Lokeren startte sterk met het merendeel aan balbezit en kwam tot enkele kansjes. Galitsios probeerde vanop afstand, en een poging van Persoons botste voorlangs. Ook Abdurahimi zijn schot was niet gekadreerd, na goed doorzetten van De Pauw. Op het kwartier nam Trabzonspor, dat tot op dat moment enkel dreigde met lange ballen, het heft in handen. Copa moest een afstandsschot van Constant uit zijn doel rammelen en zijn tussenkomst was meer dan nodig bij kansen voor Cardozo en Waris. Met de rust in zicht nam Trabzonspor de voet wat meer van het gaspedaal, en zo kreeg Leye nog een goede kans op de openingstreffer, maar besloot over. Lokeren onderging het grootste gedeelte van de eerste helft de wedstrijd. Kan Peter Maes hier na de koffie verandering in brengen?
47
 Gele kaart voor Hans Vanaken
Vanaken verliest de bal op het middenveld en gaat aan de trui van Ekici hangen. De Israelische ref trekt onmiddellijk geel, waardoor de jonge Limburger de volgende wedstrijd mist.
49
Constant brengt een hoekschop laag in de voeten van Cardozo, die in een keer schiet maar over doel besluit. Copa, wiens blessure voorbij lijkt, moet zich niet moe maken.
54
Trabzonspor baas
Een nieuwe mogelijkheid voor de Turken. De bal geraakte niet weg voor het Oost-Vlaamse doel, Waris besluit naast.
54

Goal
Doelpunt van Mustapha Yatabare (Mehmet Ekici)
Yatabare bezorgt Trabzonspor een voorsprong. Hij torent boven de Lokerse verdediging uit en kopt de hoekschop van Ekici mooi in de verste hoek. Copa had er geen verhaal tegen. Benieuwd of Lokeren zich terug in de wedstrijd kan knokken.
59
Vervangen Giorgos Gkalitsios
Ingevallen Gregory Mertens

Maes haalt zijn rechtsachter eruit en wisselt hem in voor Gregory Mertens.
63
Vervangen Beshart Abdurahimi
Ingevallen Sérgio Dutra Júnior

Maes probeert zijn aanval meer te laten renderen door de inbreng van Junior Dutra
67
Lokeren heeft het moeilijk. De donderpreek van Maes tijdens de rust heeft zijn effect blijkbaar gemist. Het komt moeilijk op de helft van de Turken en speelt de bal met regelmaat slordig in.
70
Scholz gaat alleen op wandel, maar zijn pas op Dutra aan de rand van de zestien wordt makkelijk onderschept. Lokeren blijft zoeken naar zijn beste vorm.
71
Hoekschop Trabzonspor
Cardozo legt de bal af op Ekici, die dan maar besluit te schieten vanop zo'n 20 meter. De bal wijkt af en gaat in hoekschop.
72
De hoekschop belandt in het pak. Waris kan afdrukken maar zijn schot wordt geblokkeerd door Lokerse benen.
73
Vervangen Mehmet Ekici
Ingevallen Salih Dursun

74
Grote kans Cardozo
Maric verliest Cardozo uit het oog. De Paraguyaan beslist de bal niet af te geven en zelf zijn kans te gaan. De bal belandt recht op het lichaam van Copa die in hoekschop werkt. Leye staat goed opgesteld en kopt de bal opnieuw in hoekschop.

Gele kaart voor Abdul Majeed Waris
Waris loopt alleen richting Copa en tikt de bal net voor de Ivoriaan opzij waardoor contact onvermijdelijk was. Scheidsrechter Liany beoordeelde dit als een schwalbe en trekt geel.
78
Schot Junior Dutra pal op Ozturk
Voor het eerst in de tweede helft is Lokeren gevaarlijk. Een lange bal in de Turkse zestien komt voor de voeten van Dutra die uithaalt. Ozturk moest alert zijn maar heeft al bij al niet te veel problemen met de save.
81
 Gele kaart voor Gregory Mertens
Mertens gaat vol door op de voet van Yatabare. Terechte kaart.
82
Vervangen Óscar René Cardozo
Ingevallen Sefa Yilmaz

84
Na balverlies van Mertens komt Trabzonspor snel opzetten. Yatabare legt diep op Constant, maar Copa duikt eerder op de bal en maakt de aanval zo onschadelijk.
85
Constant haalt nog maar eens uit van tweede lijn
De ex-speler van Genoa herhaalde zijn kunstje van de eerste helft en haalt uit van ver. In tegenstelling tot de kans in de eerste helft gaat dit schot langs.
86

Goal
Doelpunt van Kévin Constant (José Bosingwa)
Bosingwa wordt diep gestuurd langs de rechtse flank en bereikt het strafschopgebied. Daar legt hij af op een alleenstaande Kevin Constant, die de bal via Copa hard in de kortste hoek pompt. Het verhaal lijkt over en uit voor Lokeren met nog 2 minuten te gaan.
88
Vervangen Kévin Constant
Ingevallen Soner Aydoğdu

Nog geen minuut na zijn goal wordt Constant getrakteerd op een applausvervanging. Soner Aydogdu komt de laatste minuten volmaken.
89
Copa haalt een hoekschop weg net voor de neus van Yilmaz en voorkomt daarmee een 3-0 stand.
90+2
Dutra schiet in de handen van Ozturk
Vanaken bereikt met een mooi pasje Junior Dutra die van kortbij kan afdrukken. Ozturk stond goed opgesteld en kan de lage knal met zijn handen in hoekschop werken.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:54
Wedstrijd wordt afgefloten
Scheidsrechter Liany brengt een einde aan de lijdensweg van Lokeren. De Oost-Vlamingen kunnen onmogelijk tevreden zijn met het gebrachte spel en resultaat.