Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - Zawisza Bydgoszcz (Europa League )

Volg de match tussen Zulte Waregem en Zawisza Bydgoszcz live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Kan Zulte Waregem zijn eerste Europese wedstrijd in het Regenboogstadion meteen winnen tegen een stugge, Poolse tegenstander?
19:58
De ploegopstellingen worden overlopen. Opvallend bij Zulte Waregem: Aneke, Bostyn, Cissako en Plet zijn vier middenvelders.
19:59
"Voortaan is ook Europees het regenstadion helemaal van jullie", aldus de stadionspeaker.
1
Zulte Waregem - Zawisza Bydgoszcz: 0-0
1
We zijn er stipt op tijd aan begonnen. Wat mogen we verwachten?
3
Essevee haalt er via Bongonda meteen een hoekschop uit, maar die levert uiteindelijk niets op.
5
Conté speelt zich vrij op links, maar gaat daarna met de bal over de lijn gedribbeld.
7
Bongonda haalt er een corner uit, doordat zijn schot geblokt wordt.
8

Goal
Doelpunt van Steve Colpaert (Onbekend Onbekend)
En Zulte Waregem staat op voorsprong. De corner raakt niet weg en aan de tweede paal tikt Colpaert moederziel alleen tegen de touwen.
10
Bliksemstart voor Zulte Waregem
De Polen zullen nu moeten komen, want Essevee heeft er 1-0 van gemaakt.
12
In de opbouw is Essevee soms wat slordig, maar echt in gevaar zijn ze daar nog niet door gekomen. Doelman Bostyn heeft nog geen bal gezien.
15
Plet wordt in de diepte gestuurd, maar hij kan de bal niet controleren.
15

Goal
Doelpunt van Kamil Drygas (Onbekend Onbekend)
Als een donderslag bij heldere hemel maken de Polen er 1-1 van. Een knal vanop afstand gaat heerlijk binnen.
17
Meteen terug Zulte Waregem. Bongonda haalt de achterlijn, maar Aneke en Plet kunnen net niet bij de bal.
20
En daar is de thuisploeg nog eens. Aneke kapt zich over een man, maar besluit daarna in het zijnet. Daar zat misschien meer in.
21
Van thuisfluiter kunnen we de referee vandaag ook niet beschuldigen. Een duidelijke trekfout op Plet wordt weggewuifd.
22
Bostyn plukt de corner makkelijk. Daarmee heeft hij ook eens een bal gevoeld zonder hem uit de netten te moeten halen. We zijn halfweg de eerste helft en de thuisploeg heeft voordeel op punten, maar 1-1 is geen goede uitgangspositie.
24
Verboom tot bij Conté, die wegdraait van zijn man en vervolgens zwak inschiet op doel.
26
Schotje Wojcicki, Bostyn plukt makkelijk.
30
Zulte Waregem krijgt dan toch eens de fout mee, tot groot jolijt van de fans.
31
D'Haene met de terugspeelbal. Bostyn moet ontzetten met de voeten en zo een inworp weggeven.
32
Ziajka gaat neer buiten het veld en krijgt verzorging. Wat een vreemde arbitraire beslissing.
34
Bongonda tot bij Cissako, die laag en strak voorzet. Geen thuispoot ertegen, wel een corner.
38
Plet kon de knappe voorzet van Skulason onvoldoende knikken om voor gevaar te zorgen.
39
 Gele kaart voor Joshua Marques Pereira Silva

42
Heerlijke voorzet Verboom, Skúlason kopt nipt voorlangs.
43
 Gele kaart voor Mamatou N'Diaye
De kaarten gaan snel nu: een hoge voet kost N'Diaye geel.
45
We kabbelen richting rust. Voor de fans is de scheids de gebeten hond voorlopig.
45

Goal
Doelpunt van Glynor Plet (Onbekend Onbekend)
Hoge druk van Essevee levert op. De bal wordt slecht achteruitgespeeld en Plet is op de afspraak. Hij omspeelt de goalie en tikt binnen.

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - Zawisza Bydgoszcz: 2-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:46
2-1 voor Zulte Waregem aan de rust
Nog een voorzet van Skulason die niet bij Plet raakt. Meteen rusten geblazen, met 2-1 voor de thuisploeg.
46
Vervangen Joshua Marques Pereira Silva
Ingevallen Piotr Petasz

46
We zijn er terug aan begonnen.
46
Een bitsigere tweede helft meteen. Bijna een doelpunt van de bezoekers, maar buitenspel.
50
 Gele kaart voor Ólafur Skúlason

51
 Gele kaart voor Jakub Wojcicki

51
De kaarten stapelen zich op. Van het voetbal moeten we het even niet meer hebben.
52
 Gele kaart voor Jakub Wójcicki

53
Aneke steekt diep op Conté, maar die probeert een mannetje te veel te omspelen en raakt de bal zo kwijt.
56
Vervangen Jakub Wójcicki
Ingevallen Jorge Alves

57
Het lijkt ons toch beter dat Zulte Waregem er nog een derde doelpunt probeert bij te doen. De Polen lijken het nu al moeilijker te hebben.
59
Bongonda zet zich nog eens door, maar dat levert niets op. Schot geblokt.
61
Skulason opent op Cissako, die meteen met een voorzet komt. In corner gewerkt.
64
Skulason tot bij Bongonda, die kapt zich vrij en lepelt de bal tegen de paal.
66
Aan de ene kant dribbelt Conté zich bijna naar de 3-1, aan de overkant moet Bostyn met een kattensprong Vansconelos van de gelijkmaker houden.