Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade de la Meinau
Lens met tien man
Kevin Pieters

Strasbourg, op één na laatste in de Ligue 1, wist vanavond één punt thuis te houden tegen Lens, derde in de stand, dat op papier de favoriet was in dit duel.  Hoewel Dindane de bezoekers op voorsprong bracht, kreeg Lens het onnodig lastig na de uitsluiting van Gillot.  Van deze één- man-meer-situatie kon de thuisploeg dan ook profiteren.  Een 1-1 was voor Strasbourg zeker een goed resultaat.  Lens moet na dit puntenverlies lossen bovenaan het klassement.

Een 20.000 supporters zagen in het begin van de wedstrijd een sterk Strasbourg dat in het eerste halfuur een aantal kansen kon creëren via Farnerud.  Lens kreeg zijn organisatie op punt na het halfuur en net voor de pauze wist Aruna Dindane de bezoekers op voorsprong te brengen.  De ex-spits van Anderlecht scoorde zijn derde van het seizoen met het hoofd op een voorzet van Demont: 0-1. Net voor het fluitsignaal keek Diarra (Lens) tegen een tweede gele kaart aan en mocht ineens in de kleedkamers blijven.

De mannen van Gillot vingen de tweede helft aan met 10 man.  De thuisploeg voelde dat er mogelijk meer in zat en ging op zoek naar de gelijkmaker.    In de 62ste minuut slingerde Boka de bal op het hoofd van Pagis en die knikte de bal beheerst binnen aan de tweede paal: 1-1. De gelijkmaker viel net op het moment dat Lens de wedstrijd leek te gaan controleren.  De bezoekers gingen een spannend slot tegemoet, maar het waren vooral zij die nog enkele keren tegenprikten via Leroy en Demont.  De wedstrijd bleef uiteindelijk op een gelijkspel steken.  Een goede zaak voor Strasbourg en Lens verliet met gemengde gevoelens het veld.