touToulouse
marMarseille
Datum: 24/02/2007 17:10
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Le Stadium
Marseille krijgt rammel
Ruben Claesen
| 0 reacties
Marseille krijgt rammel
Foto: © SC

In de vooravond al mochten Toulouse en Marseille de zesentwintigste speeldag openen. En het was de thuisploeg dat aan het langste eind trok: het won met een verdiende 3-0 van een zwak en mak OM.
 
Het was Toulouse dat het best van start ging. Het speelde vrank en vrij tegen een Marseille dat schijnbaar niet veel zin had. Na een kwartier vuurde Mathieu een eerste schot af, de dwarsligger voorkwam de 1-0. Geleidelijk aan werd blauw-wit wakker en het was Djibril CissĂ© die het vuur aan de lont stak: de ex-Liverpool-speler trapte knap naar doel, Douchez moest de bal in corner werken. In de zevenendertigste minuut kregen de bezoekers de beste kans van de eerste helft: weer CissĂ© aan het kanon, hij kopte een hoekschop schijnbaar binnen, maar Paulo CĂ©sar haalde het leer van de lijn. Twee minuten later was de 0-0 van het scorebord: Emana stuurde Elmander diep, de Zweed liep voorbij de wel erg ver uitgekomen Carrasso en tikte de 1-0 tegen de touwen. Een goal die Carrasso gerust op zijn conto mag schrijven: hij kwam veel te vroeg uit zijn doel gelopen. Bij de rust stond een tactisch sterk Toulouse verdiend op voorsprong tegen een offensief zwak Marseille.
 
Wie verwachtte dat Marseille ditmaal beter uit te startblokken zou schieten, kwam andermaal bedrogen uit. Sterker nog, het kreeg een nieuwe opdoffer te verwerken toen Elmander zijn tweede van de avond voorbij Carrasso trapte. De targetman werd bediend door Ebondo, schakelde vervolgens knap Zubar uit en trapte de bal ten slotte overhoeks binnen: een knappe goal van de ex-Feyenoorder. Marseille zag het niet meer zitten, TFC kreeg vleugels. Even voorbij het uur stak Paulo CĂ©sar mooi door naar Emana na balverlies van Cana, Emana was gelanceerd en ging recht op Carrasso af; een koud kunstje voor de Kameroener die de 3-0 op het bord zette. De 3-0 zou ook tot het laatste fluitsignaal gehandhaafd blijven, Marseille doet zo een bijzonder slechte zaak in het klassement en moet nu hopen op missers van Lens en co om de tweede plaats te pakken.