Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadio Marc Antonio Bentegodi
Juventus laat Milan niet gaan
Maarten Vandenabeele

Dankzij een krappe overwinning bij Chievo heeft Juventus zich weer aan de kop van het klassement van de Serie A gehesen. Een laat doelpunt van de ingevallen Olivera was genoeg voor de winst.

In een matte eerste helft was er nauwelijks wat te beleven. De 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch. Na de pauze steeg het tempo en dat resulteerde in de 50e minuut in een hard schot van Pellissier op de lat. De teruggekaatste bal leek de doellijn te passeren maar scheidsrechter Paparesta gaf geen krimp.

Juventus ging stilaan met meer gedrevenheid op zoek naar de overwinning en op 3 minuten van het einde blunderde de Chievo-verdediging zodat Olivera simpel kon binnenschieten: 0-1. In het daaropvolgende tumult kreeg de Uruguayaan eerst geel voor het uittrekken van zijn shirt en direct daarna rood voor een ruzie met Potenza, die ook een rood karton kreeg. Aan de stand veranderde dat niets meer zodat Juve erg zuinig de 3 punten mee naar Turijn nam.