Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stadio Ennio Tardini
Palermo zakt weg
Maarten Vandenabeele

Palermo heeft een slechte week achter de rug: na de nederlaag in eigen huis tegen Inter en de bekeruitschakeling tegen Sampdoria, kwamen de Rosaneri nu niet verder dan een scoreloos gelijkspel in Parma. Leider Inter loopt daardoor al 8 punten uit op de Sicilianen. Ook AC Milan kon niet winnen: in Cagliari werd het een draw, waardoor de Rossoneri 15e zijn in de stand.

Palermo kon op het nippertje toch nog een beroep doen op Di Michele, die naast Amauri zijn vertrouwde plaats weer innam. In de eerste helft kregen Dessena en Gasbarroni de beste kansen voor de Gialloblu. Enkel Di Michele kon daar iets tegenover stellen. Na de pauze was het plots alle hens aan dek voor de thuisverdediging, maar Amauri kon 2 keer net op tijd het scoren belet worden. De thuisploeg scoorde vervolgens, maar Couto stond buitenspel en het feest ging niet door. In de slotfase van de wedstrijd was de ingevallen Caracciolo nog tweemaal dicht bij de winning goal, maar het bleef bij een brilscore.

Cagliari - AC Milan barstte pas na de rust los. Na 3 minuten scoorde Gilardino op aangeven van Gourcuff maar 4 minuten later vloerde Kaladze Suazo (foto, rechts) in de 16. De Hondurees ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-1. In de 65e minuut lobde Suazo de bal over Kalac maar de doelman had nog een ultieme reflex in huis. De bal kwam echter bij Capone terecht die binnenkopte: 2-1. Ook dit keer viel de gelijkmaker niet veel later: 5 minuten na de 2-1 stopte de ingevallen Borriello de bal op de borst, met de rug naar doel, waarna hij met een knappe omhaal de bal binnenwerkte: 2-2. Kort daarop kreeg Pirlo (foto, links) rood na een fout op kwelduivel Suazo, maar in de resterende tijd kreeg Milan toch nog de beste kansen. Borriello kon evenwel niet afwerken.

Fiorentina behaalde een broodnodige zege tegen Lazio. Toni was na een kwartier vlugger dan zijn bewaker Stendardo en legde de 1-0 in het mandje. Een goed Fiorentina kwam nog dicht bij de 2-0, maar ook de bezoekers uit Rome, met opnieuw een degelijke Mudingayi 90 minuten op het plein, speelden goed mee. Doelpunten vielen er echter niet meer.

Chievo is een andere ploeg sinds de schorsing van spits Obinna (foto) afgelopen is: de Gialloblu wonnen voor de tweede keer op rij, dankzij 2 doelpunten van de Nigeriaan. In de 72e en 78e minuut was hij de thuisverdediging van Livorno te slim af: 0-2.

Sampdoria ging in Messina winnen met 0-2. Na 20 minuten scoorde Franceschini de 0-1, waarna de thuisploeg een offensief ontketende met diverse kansen, maar geen doelpunten. De Blucerchiati herstelden het evenwicht na de rust en na rood voor thuisspeler Zanchi, in de 85e minuut voor een fout langs achter op Quagliarella, prikten de bezoekers nog eenmaal: Quagliarella benutte een voorzet van Maggio op een tegenaanval in de extra tijd, 0-2.

Torino behaalde op de valreep de zege tegen Empoli: in de 88e minuut besliste Comotto de wedstrijd met een schot met links in de winkelhaak, 1-0. De bezoekers hadden alle reden tot klagen, want een geldig doelpunt van Marianini werd afgekeurd. Volgens scheidsrechter Celi werd zijn kopbal voor de lijn weggehaald, maar de beelden toonden het tegendeel.

Udinese en Reggina hielden elkaar in evenwicht. Bianchi, met al zijn achtste doelpunt van het seizoen, bracht de bezoekers 0-1 voor, maar in de tweede helft, na tweemaal geel voor Lanzaro, zag Udinese zijn numerieke overwicht omgezet in een doelpunt van Iaquinta: 1-1.