Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Eerste nederlaag voor Inter
Maarten Vandenabeele

Alle aanhangers van Inter hadden zich vandaag opgemaakt om de titel te vieren: tegen eerste achtervolger AS Roma zou de Scudetto binnengehaald worden na een klinkende overwinning. Het liep even anders: de Giallorossi dienden de leider de eerste seizoensnederlaag toe waardoor de titelviering nog even moet worden uitgesteld. AC Milan draait intussen op volle toeren: in Ascoli werd het een doelpuntenkermis.

De Romeinen waren er op uit om het feestje van de Nerazzurri te verpesten en speelden erg gedreven: de bezoekers versierden enkele kansen, maar haalden opgelucht adem, toen een poging van Stankovic via de bovenkant van de dwarsligger in de tribunes verdween. Mancini bracht Roma bijna op voorsprong kort voor rust, maar Julio Cesar had een klasseparade in huis. Toch gingen de Romeinen met een voorsprong de kleedkamers in: Chivu zette laag voor tot bij Perrotta (foto), die niet miste, 0-1.
In de 52e minuut liet Adriano zich vallen na een ingreep van doelman Doni. Inter kreeg er een strafschop voor en Materazzi liet het geschenk niet liggen: 1-1. Inter rook de titel maar in de slotfase liep het helemaal mis: eerst deed Figo een vrije trap van Totti van richting veranderen, waardoor Julio Cesar kansloos was, 1-2. In de extra tijd vergalde Casetti het zwartblauwe feestje helemaal: 1-3.

Lazio liet opnieuw een steek vallen: tegen het laag geklasseerde Chievo bleven de Biancocelesti op 0-0 steken. Geen doelpunten dus, maar rode kaarten waren er wel bij de vleet: kort voor de pauze werden Behrami en Sammarco uitgesloten na een ordinaire vechtpartij. Zauri kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart en Mudingayi kon op de koop toe niet meer verder met een blessure, met alle wissels opgebruikt, zodat de thuisploeg de wedstrijd met zijn achten beëindigde.

AC Milan hield schietoefening in Ascoli en krijgt Lazio in het vizier. Gilardino (foto) effende al na 3 minuten het pad: 0-1. Kakà, op strafschop, en nogmaals Gilardino maakten er nog voor het halfuur 0-3 van. Di Biagio kon, ook al vanop de stip, milderen tot 1-3 maar kort daarna schoot Kakà vanop zo'n 20 meter onhoudbaar binnen: 1-4. Guberti scoorde het laatste doelpunt in een knotsgekke eerste helft: 2-4. Na de pauze was er minder te zien: enkel Seedorf pikte nog een doelpuntje mee: 2-5.

Empoli verpestte het debuut van Christian Vieri bij Atalanta. 'Bobo' viel in de tweede helft in, maar kon de bakens niet meer verzetten. Zijn ploeg stond toen al 2-0 in het krijt, na doelpunten van Saudati en Almiron. Bellini kreeg kort voor de pauze een overdreven tweede gele kaart, waardoor de bezoekers een volledige helft met 10 afwerkten.

Reggina won de degradatietopper tegen Messina met 3-1. Bianchi zette de thuisploeg op de goede weg, maar Rigano zorgde voor een gelijke stand bij de rust. In de tweede helft deed Amoruso (foto) met 2 doelpunten, waarvan 1 op penalty, de balans overhellen in het voordeel van de thuisploeg. Morello beging de strafschopfout en kreeg daarvoor rood.

Livorno was net beter dan Cagliari. Lucarelli zette de thuisploeg al na 5 minuten op voorsprong. Suazo scoorde tegen vanop de stip, maar een doelpunt van Knezevic besliste de wedstrijd: 2-1.

Udinese won met het kleinste verschil van Sampdoria. Iaquinta, bijzonder goed op dreef de jongste weken, werd de matchwinnaar met het enige doelpunt in de 53e minuut: 1-0.