Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadio Ennio Tardini
Belangrijke zege voor Parma

'Operatie redding' van Parma loopt volgens plan. De Gialloblu klopten Fiorentina en zijn bijna weg van de laatste drie plaatsen. Siena klopte Torino.

Giuseppe Rossi (foto) is op weg een ware volksheld te worden in Parma. Sinds hij in januari gehuurd werd van Manchester United haalde hij voor Parma al meerdere malen de 3 punten binnen. Ook de verdediging van Fiorentina, dat na de nederlaag een kruis mag maken over de Champions League-ambities, was niet opgewassen tegen de jongeling. In de eerste helft zette hij, na een assist van Budan, de 1-0 op het bord en kort voor tijd nam hij alle twijfel weg met een gelukte strafschop: 2-0.

Siena behaalde een belangrijke driepunter tegen Torino, dat stilaan weer in moeilijkheden komt. Antonini scoorde in de 65e minuut het enige dolepunt van de wedstrijd: 1-0.