Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadio Marc Antonio Bentegodi
Status-quo aan de top
Maarten Vandenabeele

De drieëntwintigste speeldag van de Serie A, met hoofdzakelijk lege tribunes,  leverde niet veel verschuivingen op aan de kop van het klassement: zowel AS Roma als Inter wonnen. Palermo ging alweer onderuit en mag ook de tweede plaats wellicht vergeten. AC Milan rukt verder op, na winst tegen Livorno.

Inter evenaarde alweer een nieuw record: met de 0-2 overwinning op Chievo werd de vijftiende opeenvolgende zege gevierd. Enkel Real Madrid en Bayern Munchen deden ooit even goed. De zege kreeg al vorm na 40 seconden: Adriano (foto) ging aan de haal en niemand slaagde erin hem tegen te houden. De Braziliaan schoot via de paal de 0-1 binnen. De thuisploeg probeerde te reageren maar verder dan wat schuchtere pogingen kwamen Obinna en anderen niet. Kort na de pauze scoorde Crespo de 0-2 en meteen was de wedstrijd gespeeld.

AS Roma kende weinig moeite met Parma, dat steeds meer in vieze papieren raakt. Het duurde wel tot de 50e minuut voor het verzet van de Gialloblu was gebroken: op een voorzet van Pizarro kopte Totti raak, 1-0. Een kwartier later stond het 2-0 dankzij Perrotta, na knap voorbereidende werk van Tonetto, die de Parmezaanse rechterflank oprolde. 2 minuten voor tijd kregen de bezoekers ook nog een rode kaart, toen Couto voor protest zijn tweede gele prent zag, en nog was de lijdensweg niet ten einde, want in de slotseconden maakte Taddei er na geharrewar voor doel 3-0 van.

Palermo ging thuis onderuit tegen Empoli. De Rosaneri speelden met heel wat inzet maar concreet voor doel werden ze nooit. Di Michele kwam het dichtst bij een doelpunt, maar raakte de paal. Dan deed Almiron het beter: de spelmaker van Empoli scoorde net na de pauze het enige doelpunt, 0-1.

AC Milan had weinig overschot tegen Livorno maar won wel. San Siro mocht na ultieme veiligheidswerken toch de thuisabonnees begroeten en die zagen de Rossoneri op voorsprong komen na 29 minuten. Gattuso (foto) benutte een assist van Oliveira. Direct daarna werd het 1-1: de onvermijdelijke Lucarelli nam Storari te grazen. De ruststand 1-1 was eerder gevleid voor Milan, want Storari redde miraculeus op pogingen van Fiore en Lucarelli. In de tweede helft kon Livorno aanspraak maken op minstens één doelpunt, maar het was Jankulovski die de drie punten in Milaan hield: 2-1. Ronaldo maakte in de 63e minuut zijn debuut voor de Rossoneri.

Atalanta en Lazio hielden elkaar in evenwicht. Na een wedstrijd met nauwelijks kansen eindigde het op een logische 0-0.

Fiorentina, zonder de geblesseerden Mutu en Toni, was te sterk voor Udinese. Reginaldo en Pazzini legden de 2-0 eindstand al voor de rust vast.

In Torino - Reggina vielen alle doelpunten na de pauze. Bianchi zette de bezoekers in de 48e minuut op 0-1, maar even later bracht Commoto de Granata langszij. Een tweede doelpunt van Bianchi zorgde voor de 1-2 uitoverwinning.

Cagliari en Siena speelden 2-2 gelijk. De bezoekers kwamen via Corvia even voor het halfuur op 0-1, maar Capone stelde nog voor rusten orde op zaken. Via Suazo leken de Rossoblu op weg naar de zege, maar door een laat doelpunt van Codrea ging het feestje in Sardinië niet door.

Sampdoria kende geen problemen met rode lantaarn Ascoli. Pagliuca hield in de eerste helft nog een strafschop van Flachi uit zijn doel, maar na de pauze kon de ex-doelman van Samp de meubelen niet meer redden: Maggio (foto) en Franceschini lieten de Blucerchiati zegevieren, 2-0. Tussendoor verloren de bezoekers Melara met rood.

Messina en Catania begonnen een uur later dan de rest aan hun wedstrijd, omdat het veld onder water stond. Na een grondige inspectie besliste scheidsrechter Paparesta uiteindelijk toch om de wedstrijd te laten starten. Zanchi bracht de thuisploeg na 35 minuten aan de leiding maar na de pauze zorgde Mascara voor een puntendeling: 1-1.