Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadio Olimpico
Inter wint eerste veldslag
Maarten Vandenabeele

Inter heeft een opkomende crisis bezworen door met het kleinste verschil te gaan winnen in de hoofdstad. Zo wordt Palermo de enige ploeg met het maximum van 9/9. Ook AC Milan won zijn derde wedstrijd op rij. Fiorentina en Lazio pakten hun eerste punten van het seizoen.

De Nerazzurri startten verrassend zonder Figo. Bij Roma was Taddei net voor aanvang van de wedstrijd geblesseerd geraakt en vervangen door Aquilani. Tot overmaat van ramp viel die andere flankspeler, Mancini, al na 22 minuten uit.
Roma had ondertussen al de eerste kans versierd maar Julio Cesar pakte de venijnige vrije trap van Totti. Ook Inter liet zich niet onbetuigd maar Ibrahimovic was enkele keren ongelukkig in de afwerking. Zijn kompaan Crespo (foto) deed het beter: met de rust in zicht ging hij zijn belager Mexes voorbij en hij vloerde een onzekere Doni, 0-1.
Kort na de pauze kreeg Inter een penalty na een fout van Mexes op Crespo maar Doni pakte de strafschop van Ibrahimovic. Roma kon nauwelijks kansen versieren en op de tegenaanval besloot Zanetti op de paal. In de extra tijd mocht Vieira nog met een tweede gele kaart inpakken maar dat bracht de zege niet meer in gevaar.

Palermo won niet zonder moeite het spektakelstuk tegen kleine buur Catania met liefst 5-3. De bezoekers openden de debatten toen Corona in de 26e minuut de 0-1 tekende maar bij de eerstvolgende aanval van de Rosaneri stond het alweer gelijk. Tedesco (foto) scoorde na een hoekschop. De tweede helft begon met de 2-1 van Palermo: Simplicio rukte centraal op en schoot van ver voorbij Pantanelli. Catania gaf zich nog niet gewonnen en na een blunder van doelman Agliardi stond de stand weer in evenwicht: Mascara scoorde de 2-2 in de 64e minuut. Nauwelijks enkele tellen later kreeg de thuisploeg een strafschop en Corini benutte die: 3-2. Toen stoomden de Rosaneri door: Amauri en Barzagli zorgden voor 4-2 en 5-2. Kort voor de 90e minuut kreeg Simplicio een tweede gele prent: de thuisploeg eindigde met zijn tienen. In de blessuretijd week een vrije trap van Spinesi nog af in doel: 5-3. Palermo is de trotse leider in de Serie A.

AC Milan staat op +1 na een zuinige 1-0 overwinning tegen Ascoli. Jankulovski was met een heerlijk kopbaldoelpunt in de 68e minuut de matchwinnaar. Boudianski zorgde bijna voor een stunt maar zijn schot, in de 93e minuut, belandde op de dwarsligger.

Messina is verrassend 2e in de stand na een 2-0 overwinning tegen Reggina. Good old Rigano scoorde beide doelpunten, 1 in elke helft.

Fiorentina pakte de eerste punten van het seizoen. Mutu bezorgde de Viola de zege over Parma, met een doelpunt na 17 minuten. Bij de Gialloblu raakten Paci en Budan het doelhout. In de blessuretijd werd Toni uitgesloten voor een elleboogstoot aan Paci, zonder bal in de buurt.

Ook Lazio pakte eindelijk punten. Bij Chievo wonnen de Biancocelesti verdiend dankzij een benutte strafschop in de 63e minuut van Oddo. Mudingayi speelde de volledige wedstrijd bij Lazio.

Udinese leidde na 43 minuten met 0-3 bij Sampdoria, na doelpunten van Di Natale, Iaquinta en Asamoah maar de thuisploeg kwam nog op gelijke hoogte via Delvecchio (foto), Volpi en Flachi: 3-3.

Cagliari blijft niet langer puntenloos na een 2-2 gelijkspel tegen Livorno. Bakayoko zette de bezoekers al vroeg op voorsprong maar via Ferri en Suazo draaiden de eilandbewoners de situatie helemaal om. Een strafschop van Danilevicius zorgde voor een puntendeling.

2 doelpunten van Frick bezorgden Siena de zege in Turijn. Thuisploeg Torino kon maar eenmaal tegenscoren, via Muzzi.

Atalanta bleef op 0-0 steken tegen Empoli. Ventola miste in de 84e minuut een penalty.