Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Gillet met Bari onderuit bij Fiorentina
Manuel Gonzalez

In de Italiaanse Serie A heeft Bari vanmiddag met 2-1 verloren in Firenze. Napoli won met 1-0 van Sampdoria.

Fiorentina - Bari was een bitsige partij. Barreto bracht de bezoekers in de 25ste minuut op een 0-1 voorsprong. Maar zeven minuten voor de pauze hing Adrian Mutu de bordjes in evenwicht. In een harde tweede helft trok Fiorentina uiteindelijk aan het langste eind. De ingevallen Castillo stond nog maar vier minuten tussen de lijnen toen hij de 2-1 achter onze landgenoot Gillet binnenwerkte.

In totaal vielen vijf gele en tweede rode kaarten in Firenze. Almiron pakte rood voor Bari en het was matchwinnaar Castillo die zes minuten na zijn winnende treffer al mocht gaan douchen. Met amper tien minuten speeltijd kroonde hij zich tot de opvallendste figuur van de wedstrijd.

Napoli won thuis met 1-0 van Sampdoria. Denis scoorde na 71 minuten. Onderaan het klassement deed Livorno een goede zaak door Parma met 2-1 te verslaan.

Bologna, met Mudingayi in de basis, verloor in eigen huis met 0-1 van Cagliari. Onze landgenoot werd na 81 minuten gewisseld.

Vanavond om 20u45 spelen Juventus en Milan nog de topper van de speeldag.

Gisteren won Roma al van Chievo met 1-0 en klopte Inter Siena na een bloedstollend duel met 4-3.