Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 8
Internazionale blijft steken op gelijkspel tegen Sampdoria
Bram Coenen

Internazionale is vanavond niet verder geraakt dan een gelijkspel thuis tegen Sampdoria. Samuel Eto'o bezorgde regerende landskampioen tien minuten voor affluiten alsnog een punt.

Sampdoria toonde van bij de aftrap meteen dat het gekomen was voor een punt naar Giuseppe Meazza. Internazionale creërde voor rust wel enkel kleine kansjes via Coutinho en Lucio, maar gerust werd er met een logische 0-0 stand op het bord.

De thuisploeg trok na rust het laken naar zich toe en kwam bijna op voorsprong na een inzet van Maicon, maar Luciano Zauri kon nog net redding brengen op de lijn. Een goal leek in de lucht te hangen, maar ook Coutinho miste op het nippertje. En daar waar de goal niet wou vallen voor de thuisploeg, viel ze wel voor de bezoekers. Antonio Cassano zorgde voor de knappe assist, en Stefano Guberti poeierde de 0-1 tegen de netten.

Internazionale trok nadien met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar moest toch wachten tot tien minuten voor tijd vooraleer het alsnog kon scoren. Wie anders dan Samuel Eto'o zorgde met zijn zevende goal van het seizoen alsnog voor gerechtigheid. Verder kwam de thuisploeg echter niet meer, die nu blijft hangen op de derde plaats, op vier punten van leider Lazio Roma.