Datum: 16/01/2016 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadio Atleti Azzurri d'Italia
Overzicht Serie A: Handanovic voorkomt met onwaarschijnlijke save nederlaag Inter, Napoli steviger aan de leiding
Caroline Tonnelier

Inter speelt 1-1 gelijk bij Atalanta, wereldsave Handanovic

In de Serie A mochten Atalanta en Internazionale op zaterdag de spits afbijten. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel, en dat klonk als muziek in de oren van Napoli. Later op de avond won de ploeg van Dries Mertens - 77 minuten op de bank - van Sassuolo en verstevigde het zijn leidersplaats.

Atalanta - Inter 1-1

1-1 werd het in Bergamo. Die stand stond al na 25 minuten op het bord, opvallend genoeg na twee own-goals. Eerst verschalkte Murillo zijn eigen doelman, daarna was het de beurt aan Atalanta-speler Toloi om hetzelfde te doen.

Met een ongelooflijke save voorkwam Handanovic dat zijn team zonder punten moest terugkeren naar Milaan. Napoli heeft straks wel de kans om zijn voorsprong uit te bouwen.

Napoli – Sassuolo 3-1

Napoli was na een vroege tegentreffer van Falcinelli (een strafschopfout na iets meer dan een minuut spelen, nvdr.) al snel op achtervolgen aangewezen. Maar de ploeg van Maurizio Sarri bleef rustig en nog voor de pauze zorgden Callejong en Higuain voor de ommekeer: 2-1.

In de tweede helft mocht Dries Mertens nog een kwartier meespelen, maar op doelpunten was het wachten tot in blessuretijd. Higuain scoorde zijn tweede en legde de 3-1-eindstand vast. Napoli blijft zo aan de leiding staan in de Serie A.