genGenoa
napNapoli
Datum: 10/06/2007 15:00
Competitie: Serie B
Speeldag: Speeldag 42
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Napoli en Genoa samen naar Serie A
Napoli en Genoa samen naar Serie A
Foto: © SC

In Genua was er, op de laatste speeldag, een groot verbroederingsfeest tussen de supporters van Genoa en Napoli. Dankzij het puntenverlies van Piacenza, mogen ze na hun onderlinge 0-0 allebei naar de Serie A. Arezzo zakt met Pescara en Crotone, Verona en Spezia spelen nog wedstrijden om het behoud.

Doordat Piacenza niet verder dan 1-1 kwam tegen Triestina, konden zowel nummer 2, Napoli, als nummer 3, Genoa juichen. Een regel zegt dat, wanneer de nummer 3 uit het klassement 10 punten meer heeft dan de nummer 4, er geen extra wedstrijden meer nodig zijn om de derde stijger te bepalen. Supporters van Genoa en Napoli vielen elkaar dan ook in de armen na de wedstrijd. Beide ploegen stomen na 1 jaar Serie B al onmiddellijk door naar de hoogste klasse.

Een jong Juventus leed opnieuw een nederlaag: Spezia was met 2-3 te sterk. Trezeguet scoorde een doelpunt voor de Bianconeri, en gebaarde na zijn doelpunt naar gedelegeerd bestuurder Blanc dat hij zal vertrekken. Toch kreeg de Fransman op het einde van de wedstrijd een applauswissel met staande ovatie.

De andere uitslagen van de laatste speeldag:
Albinoleffe - Bologna 2-5
Brescia - Cesena 4-2
Crotona - Vicenza 0-1
Lecce - Pescara 4-1
Modena - Frosinone 2-1
Rimini - Mantova 2-1
Treviso - Arezzo 1-3
Verona - Bari 4-2

Serie B

 Speeldag 42