Competitie: Eerste Divisie
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: De Geusselt
Thiebaut doet het op zijn Sterchele's

MVV Maastricht heeft op de eerste speeldag de titelambities van ADO Den Haag al een tikje gegeven. Dankzij debutant Gunter Thiebaut versloeg de Zuid-Nederlandse club de degradant met 2-1.

Thiebaut, in de zomer overgekomen van Zulte Waregem, liet meteen enkele Belgische eerste klasse-ploegen zien dat het fout was dat ze niet aan hem dachten tijdens de transferperiode. De 30-jarige spits had immers amper 2 minuten nodig om zijn doelpuntenaccount te openen. Op voorzet van Anthony di Lallo werd het 1-0.

Wat Sterchele bij Club Brugge kan, moet ik hier ook kunnen moet de centrale spits gedacht hebben en amper 10 minuten na zijn eerste doelpunt, scoorde Thiebaut zijn tweede doelpunt in de Jupiler League. Wederom op een voorzet van di Lallo scoorde de Belg met het hoofd.

En titelfavoriet ADO Den Haag? Wel die stonden erbij en keken ernaar. Door de felheid en stevigheid waarmee MVV de wedstrijd aanpakte, kon Den Haag nooit zijn normale spel ontwikkelen. Het was dan ook onverwacht dat Hans van de Haar even voor het half uur de aansluitingstreffer lukte.

Na de rust bracht Wiljan Vloet met Rick Hoogendorp een vierde spits in de Den Haagse aanvalslinie. Die Hoogendorp, net terug uit blessure, had de kans op de gelijkmaker, maar mikte de bal over het doel. Even later kon Tom Daemen de wedstrijd helemaal beslissen, maar ook hij mikte te hoog.