rbcRBC
MVV
Datum: 21/09/2007 20:00
Competitie: Eerste Divisie
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Vast en goed stadion
Thiebaut wederom de held van MVV
Thiebaut wederom de held van MVV
Foto: © SC

MVV heeft een traditie doorbroken. Het was al van 25 augustus 2006 geleden dat de Maastrichtse club immers buitenhuis kon winnen. Slachtoffer vrijdagavond was RBC Roosendaal en held van de avond was Gunter Thiebaut met twee doelpunten.
 
De eerste 20 minuten in deze wedstrijd leverde vooral veel middenveldspel op. We moeten tot halverwege de eerste helft wachten op de eerste grote doelkans. Een voorzet van op rechts bereikte Thiebaut en waar hij maandag nog scoorde tegen Top Oss kopte hij nu de bal in de handen van Rodney Ubbergen. Het spel brak open en een minuut later stond Jeffrey Vlug oog in oog met MVV-doelman Serge Van de Ban, maar de aanvaller faalde. Het spel ging nu op en neer en even later ontsnapte Gunter Thiebaut aan de aandacht van zijn verdedigers en lobde de bal in doel.
 
Na de rust had MVV amper drie minuten nodig om RBC het genadeschot te geven. Een snel uitgevoerde counter werd, door wie anders, succesvol afgerond door Gunter Thiebaut. De targetspits zit na negen wedstrijden bij zijn nieuwe club al aan acht doelpunten. Harrie Gommans is reeds vergeten, MVV heeft een nieuwe held in zijn rangen. MVV sloot nadien de gelederen en RBC was niet bij machte op het slot te forceren. Het was pas in de toegevoegde tijd dat men een opening vond toen Henk Vos een vrije trap binnen knikte. Te laat echter om nog aan de gelijkmaker te denken.
 
Dankzij de overwinning neemt MVV wederom een plaats in de linkerhelft van de kolom in. Als 9de heeft de Maastrichtse club amper drie punten achterstand op nummer 5 FC Zwolle en vijf punten op nummer 2 RKC Waalwijk. RBC Roosendaal staat echter waar een titelfavoriet helemaal niet moet staan. De ex-ploeg van onder meer Tim Smolders en Ebou Sillah staat op een teleurstellende 17de plaats met amper acht punten uit negen wedstrijden.