Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Zuiderpark
Verdiende overwinning voor ADO
Jimmy Wouters

ADO Den Haag heeft haar eerste overwinning van het seizoen binnen. In het eigen Zuiderpark werd sc Heerenveen in de slotfase verslagen met 1-0.
In de eerste helft was de thuisploeg duidelijk beter dan Heerenveen. ADO kreeg veruit de beste kansen, alleen ze afmaken was een probleem. Heerenveen stelde hier echter niets tegenover. Niet een keer waren de Friesen gevaarlijk. 0-0 was dan ook een onlogische ruststand.

Ook in de tweede helft bleef ADO ruim de betere ploeg. Net als in de eerste helft creeĆ«rde de thuisploeg de beste kansen, maar telkens lag doelman Boy Waterman in de weg. De wedstrijd leek op een 0-0 gelijkspel af te stevenen totdat ADO in de toegevoegde tijd nog een corner kreeg. Uit die hoekschop wist Saeijs de verdiende 1-0 binnen te koppen.