roeRoeselare
gnkKRC Genk
Datum: 24/02/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Schiervelde
Genk verspeelt twee punten op Schiervelde
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Genk verspeelt twee punten op Schiervelde
Foto: © SC

Racing Genk heeft mogelijk twee dure punten laten liggen in de strijd om de play-off 1. Het geraakte vanavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Roeselare. Al leken de West-Vlamingen lang uitzicht te hebben op de drie punten.

Genk begon het beste aan de wedstrijd en dwong meteen enkele kansen af. In de vijfde minuut ging Thomas Buffel neer in de zestien en scheidsrechter Van de Velde wees kordaat naar de stip. Joao Carlos kon de Limburgers al vroeg op rozen zetten, maar doelman Sierens haalde de bal knap uit doel.

Maar Genk bleef niet bij de pakken zitten en hield de match onder controle. Opnieuw moest doelman Sierens enkele keren gevat tussenkomen. Pas in de 34ste minuut kon Roeselare een eerste keer tegenprikken. Na een mooie combinatie kwam Bram Vandenbussche voor doel, maar hij miste zijn schot compleet.

Sierens staat pal

Vlak voor de rust kwam ook Buffel in een scoringspositie maar moet het nog eens gezegd dat Sierens wel onklopbaar leek tijdens de eerste helft. De laatste kans voor de koffie was voor Barda, die met een puntertje naast besloot.

Na enkele minuten in de tweede helft pakte Pudil een gele kaart na een overtreding rechts aan de zijlijn. Rukavytsya gooide de vrijschop voor de pot waar doelman Köteles zich helemaal verkeek op de bal die rechtstreeks binnendraaide. Vidarsson ging zelfs nog met de handen naar de bal, maar raakte het leer niet. Zijn actie leidde de Genk-goalie wel voldoende af om in de fout te gaan.

Na de goal leek Genk wel aangeslagen en gebeurde er lange tijd niets. Twintig minuten voor het einde haalde Vercauteren middenvelder Töszer naar de kant voor Camus. Pas in de laatste tien minuten konden de Limburgers Roeselare voor het eigen doel plakken.

Matoukou schoot uit een hoekschop nog eerst van dichtbij over, maar even later zette Buffel een mooie actie op die resulteerde in een voorzet naar Barda, die de bal voorbij Sierens in doel kopte: 1-1.

Camus treft de lat

Genk probeerde nog voluit voor de winst te gaan. Camus controleerde en schoot met links, maar net naast. In de absolute slotminuut kregen de bezoekers nog een vrijschop op een schitterende plaats. Camus zette zich achter de bal en draaide het leer enigmooi op de deklat. Het was meteen de laatste kans van de wedstrijd.

Zowel Genk als Roeselare schieten met het punt eigenlijk weinig op. Beide ploegen waren, om twee verschillende redenen, dringend op zoek naar drie punten om hun doelstellingen te bereiken. Maar dramatisch is het gelijkspel niet. Er resten de West-Vlamingen en de Limburgers nog enkele wedstrijden om orde op zaken te stellen.

Opstellingen

Roeselare Roeselare

  Speler G Beoordeel
Sierens Jurgen 90' -
Mirvic Damir 90' -
Van Loo Anthony 90' -
Vanthournout Jeroen 90' -
Eyjólfsson Hólmar Örn 90' -
Vandenbussche Bram   90' -
Provoost Vincent 90' -
Vidarsson Bjarni 90' -
Dissa Mahamadou Mama 90' -
Tomou Bertin 90' -
Rukavytsya Nikita 87' -
  Bank G Beoordeel
Hellings Sergio -  
Pryor Anduele 3'  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Matoukou Eric 90' -
Carlos Joao 90' -
Hubert David 79' -
Anele Ngongca 90' -
Buffel Thomas 90' -
Tözser Daniel 70' -
Pudil Daniel   90' -
Barda Elyaniv 90' -
Ogunjimi Marvin 90' -
De Bruyne Kevin 84' -
  Bank G Beoordeel
Huysegems Stein 6'  
Yeboah Samuel 11' -
Camus Fabien 20' -
Herbeleef Roeselare - KRC Genk