cluClub Brugge
gntKAA Gent
Datum: 11/04/2010 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Coulibaly doet Club pijn in toegevoegde tijd
Nico Wieme
| 0 reacties
Coulibaly doet Club pijn in toegevoegde tijd
Foto: © SC

Een laat doelpunt van Elimane Coulibaly zadelt heel Club Brugge op met een zware kater. Blauw-zwart verdiende de drie punten, maar vergat de kansen af te maken. De kloof met Anderlecht blijft acht punten.

Clubcoach Adrie Koster moest puzzelen op zijn middenveld na het uitvallen van sleutelspeler Karel Geraerts. Jeroen Simaeys werd zijn vervanger. Ryan Donk keerde terug naar de rechtsachterpositie. Nabil Dirar heroverde zijn plaats in de ploeg, net als de tegen Anderlecht geschorste Antolin Alcaraz. Gertjan De Mets en Wesley Sonck werden geslachtofferd. Bij AA Gent slechts één wijziging in vergelijking met de elf die de maat namen van Zulte Waregem: Elimane Coulibaly verving de geschorste Christophe Grondin.

Het wedstrijdbegin was zeker niet hoopgevend. Het tempo lag laag en bij beide teams zat er veel afval in het spel. Iets voor het kwartier viel er plots een doelpunt uit de lucht. Na een slechte uittrap van Bojan Jorgacevic kopte Simaeys de bal door tot bij Dirar die zich door de bezoekende defensie een weg alleen naar Jorgacevic kon banen. De Marokkaanse Belg schoof het leer beheerst onder de Buffalogoalie in doel.

Open kansen gemist

Voor Gent zag het er nog beroerder uit toen captain Bernd Thijs geblesseerd naar de kant moest. Toch kregen de bezoekers tot twee keer toe dé kans op de gelijkmaker. Na een beoordelingsfout in de thuisverdediging bracht Alcaraz in laatste instantie redding op een poging van Adnan Custovic. Kort daarna liet Alcaraz zich de bal ontfutselen door Christophe Lepoint. De Gentmiddenvelder legde de bal panklaar voor Coulibaly, maar hij slaagde er nog in om over een leeg doel te trappen.

Naar het einde van de eerst helft werd het spel wat bitsiger en had ref Frank De Bleeckere het niet altijd onder de markt. Net als de bezoekers miste ook blauw-zwart een opgelegde kans. Dirar zette Jonathan Blondel op weg naar de 2-0, de Ploegsteertenaar verkoos echter om de bal nog af te leggen naar de gedekte Dorege Kouemaha.

Morsen met kansen

De tweede helft zorgde meteen op opschudding. Op een voorzet van Ivan Perisic kopte Stef Wils tegen zijn eigen doelpaal. In de herneming raakte Kouemaha niet voorbij Jorgacevic. Toen even later Simaeys een pegel tegen diezelfde paal afvuurde, ontsnapte Gent opnieuw. Club speelde met zijn geluk, want Dirar liet tot twee keer toe na om Gent de doodsteek te geven. Eerst trapte de Clubspeler half naast de bal, daarna vond hij Jorgacevic op zijn weg.

Het bleef een spel van kat en muis. Gent zette alles op de aanval, maar speelde die te onzorgvuldig uit. Club hield het vanachter goed gesloten en loerde op de counter. De spanning nam zienderogen toe en dat kenmerkte zich in een zenuwachtig spelverloop met veel fouten langs de twee kanten.

Een kwartier voor tijd slaakte het thuispubliek een zucht van opluchting toen Lepoint een vrijschop van Stijn De Smet net naast kopte. Club antwoordde met een plaatsbal van Perisic en een knal in de draai van Wesley Sonck. Tot twee keer toe toonde Jorgacevic zich bij de les.

Ijskoude douche

De drie punten leken binnen voor Club Brugge, maar Coulibaly bezorgde de West-Vlamingen nog een ijskoude douche. Met een plaatsbal over Stijnen zette hij in de toegevoegde tijd de bordjes terug gelijk.

De kloof met Anderlecht en Club Brugge blijft acht punten. De titelambities mag blauw-zwart zo goed als zeker opbergen voor volgend seizoen. De strijd om de tweede plaats met AA Gent blijft volledig open.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Klukowski Michaël 90' -
Dirar Nabil 90' -
Blondel Jonathan 90' -
Simaeys Jeroen A   90' -
Donk Ryan 90' -
Alcaraz Antolin 90' -
Odjidja Vadis 90' -
Kouemaha Dorge 73' -
Perisic Ivan 81' -
  Bank G Beoordeel
Vargas Ronald 9'  
Sonck Wesley 17' -

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Suler Marko   90' -
Hanstveit Erlend 90' -
Wils Stef 90' -
Thijs Bernd 22' -
Leye Mbaye 90' -
Custovic Adnan 60' -
Coulibaly Elimane  90' -
Rosales Roberto 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Ljubijankic Zlatan 78' -
  Bank G Beoordeel
El Ghanassy Yassine 12' -
De Smet Stijn 30' -
Smolders Tim 68' -
Herbeleef Club Brugge - KAA Gent