Datum: 07/05/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne
Zeven doelpunten en twee 'verliezers' in Mechelen - Lierse
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Zeven doelpunten en twee 'verliezers' in Mechelen - Lierse
Foto: © SC

KV Mechelen en Lierse hebben het seizoen afgesloten met een knotsgekke wedstrijd. De toeschouwers kregen maar liefst zeven doelpunten voorgeschoteld. Jurgen Cavens slaagde er tijdens een invalbeurt van twee minuten in om te scoren en rood te krijgen.

Lierse ging als leider van groep A in PO II de laatste speeldag in. Bij een zege op het veld van KV Mechelen waren de Pallieters zeker van groepswinst en ook bij een gelijkspel waren de kansen op een ticket voor de finale van PO II nog groot.

Zomers terrasje
Het openingskwartier van de bezoekers was er echter een van dramatische makelij. Het leek wel of Trond Sollied een team zonder verdedigers de wei had ingestuurd. Of zaten de spelers van Lierse met hun gedachten nog bij het zomerse terrasje van deze namiddag?

Bijna iedere Mechelse aanval leverde dan ook een doelpunt op. Kevin Geudens opende de score met een knap afstandsschot. Boubacar Diabang en Julien Gorius kregen alle tijd om aan te dikken tot 3-0. Jonathan Wilmet en Gorius lieten na om de gouwgenoot al vroeg een forfaitscore aan te smeren.

De Mechelse fans droomden al van een zware afstraffing van de aartsrivaal, maar Lierse knokte zich terug in de wedstrijd. Wouter Biebauw loste een schot van Alexander Mathisen en Tomasz Radzinski was er als de kippen bij om 101ste in eerste klasse binnen te duwen.

Vier op een rij
Halverwege de tweede helft deed Mohamed ‘Dodo’ Elgabas de hoop bij geel-zwart helemaal herleven. De Egyptenaar wrong zich tussen drie Mechelese verdedigers door naar zijn vierde doelpunt in vierwedstrijden. Tussendoor hield Eiji Kawashima Gorius en Christian Benteke wel van een vierde treffer. Wilmet plaatste het leer nog op de paal.

De ingevallen Gunter Thiebaut was nog dicht bij de gelijkmaker, maar een trekfout van Ibrahim Ayew op Jonas Laureys werd de Pallieters fataal. Gorius maakte vanop de stip zijn dertiende van het seizoen. Een nieuwe aansluitingstreffer van Jurgen Cavens kwam te laat. De aanvaller kreeg in de slotfase ook nog rood.

Door de zege van Cercle Brugge tegen STVV gaan de West-Vlamingen naar de finale van PO II.

Herbeleef KV Mechelen - Lierse SK

Vooraf