Datum: 19/01/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Charles Tondreau
Mechelen pakt de drie punten mee uit Bergen
Mechelen pakt de drie punten mee uit Bergen
Foto: © SC

Mechelen heeft in Bergen de drie punten gepakt. Daardoor springt de ploeg over Bergen in de stand. Alle doelpunten vielen in het eerste halfuur.

Het eerste kwartier was helemaal van KV Mechelen. Op een schuchtere poging van Nong na waren alle kansen voor de bezoekers. Al na tien minuten kon Nicklas Pedersen profiteren van een foutje achterin om de 0-1 op het bord te zetten, na een voorzet van De Petter. Even later kon de Deen na alweer een foutje in de defensie de score verdubbelen met zijn tweede van de avond. En nog was het niet gedaan met de cadeautjes achterin: Iddi kreeg de bal in de voeten en zette Mechelen op een 0-3 voorsprong na een kwartier.

Bergen komt terug in wedstrijd

Match gespeeld zou je denken, maar Bergen probeerde iets terug te doen en dat rendeerde meteen. Een vrije trap door Angeli van zowat veertig meter van het doel belandde op het hoofd van Jarju en hij kopte de bal mooi binnen. Op het halfuur was er even een onoplettendheid in de verdediging van Mechelen en daar profiteerde Perbet van om zijn twaalfde van het seizoen te maken. Zo vielen er vijf doelpunten in een halfuur. Het resterende kwartier viel de wedstrijd een beetje stil, waarbij Mechelen vooral zijn voorsprong probeerde te consolideren en daar uiteindelijk ook in slaagde: 2-3 was de ruststand.

Geen doelpunten meer

In de tweede helft ging Bergen meteen op zoek naar de gelijkmaker en al na twee minuten had die er dankzij Le Postollec ook kunnen zijn, maar Pacovski redde de kopbal knap. De thuisploeg creëerde meer veldoverwicht, maar aan de overkant werd het bijna 2-4 dankzij Destorme. Hij besloot na een lange rush op doel, maar Berthelin tikte de bal in corner.

Daarna was het al Bergen dat de klok sloeg. De pogingen van Jarju en Le Postollec zorgden niet meteen voor groot gevaar, een schot van Perbet dat op de paal viel wel. In het slotkwartier bracht Scifo met De Belder nog een extra aanvaller in, wat voor nog meer gevaar zorgde. Bergen bleef aanvallen en op zoek gaan naar de gelijkmaker, terwijl Mechelen steeds meer in de verdediging kroop. Jarju trapte een vrije trap op de vuisten van Pacovski en Chatelle hield een schot net niet laag genoeg om de 3-3 te scoren.

Mechelen wint zo met 2-3, nadat het snel 0-3 op voorsprong kwam in Bergen. Malinwa springt in de stand over Bergen naar een gedeelde zevende plaats.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Berthelin Cedric 90' -
Debisschop Mathieu 90' -
Van Gijseghem Daan 36' -
Franquart Peter 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien   90' -
Angeli Arnor A 72' -
Jarju Mustapha 90' -
Nong Aloys 90' -
Nyoni Vuza Prince 62' -
Perbet Jérémy 90' -
  Bank G Beoordeel
Werner Olivier -  
Van Imschoot Tom -  
Kose Bahatin -  
Pottiez Quentin -  
Timmermans Nicolas 54' -
Chatelle Thomas 28' -
De Belder Dylan 18' -

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Van Loo Anthony   90' -
De Petter Steven 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Witte Seth 90' -
Biset Maxime   90' -
Cordaro Alessandro 89' -
Iddi Abdul-Yakuni 63' -
Destorme David A A 90' -
Pedersen Nicklas ⚽ ⚽ A 84' -
  Bank G Beoordeel
Biebauw Wouter -  
Karahmet Senad -  
Van Damme Joachim -  
Henkens Robin -  
Dialiba Diabang Boubacar -  
Enevoldsen Thomas 27' -
Junker Mads 6'  
Rits Mats 1'  
Herbeleef Bergen - KV Mechelen