Speeldag: Speeldag 12
Groep H: Ook Engeland mag de koffers pakken

Ook Engeland mag de koffers pakken voor Brazilië. Oekraïne haalde uit en mag naar de barrages.

Engeland - Polen 2-0

Engeland wist dat het moest winnen tegen Polen om zeker te zijn van de groepswinst. Tegen 18.000 fans uit Polen op Wembley werd dat geen sinecure. Wayne Rooney zorgde iets voor rust voor de bevrijdende treffer, al was het na de koffie nog een aantal keer bibberen.

Pas toen Gerrard vijf minuten voor tijd de 2-0 eindstand vastlegde mochten de Engelse fans echt beginnen juichen: het WK is binnen.

San Marino - Oekraïne 0-8

Oekraïne pakte in San Marino uit met een geweldige overwinning: 0-8. Door de overwinning van Engeland tegen Polen zit er voor het Oostblokland echter niet meer in dan een ticket voor de barrages.

Seleznyov maakte er twee, voorts waren er zes spelers die elk een keer raak wisten te treffen.

Montenegro - Moldavië 2-5

Montenegro had lange tijd uitzicht op het WK, maar ging in de laatste wedstrijden een aantal keer pijnlijk onderuit. Zo ook tegen Moldavië: zware 2-5 cijfers in eigen land.

Jovetic scoorde twee keer voor de Montenegrijnen, maar dat was niet voldoende voor puntengewin. Door de overwinning van Oekraïne had het sowieso niets uitgemaakt voor het Balkanland: derde plaats en geen kans meer op het WK.