Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint topper na misverstand in City-defensie
Timothy Collard

Chelsea toonde zich zondagavond de sterkste in de Engelse kraker tegen Manchester City. Fernando Torres had de partij al in de eerste helft kunnen beslissen, maar wachtte uiteindelijk tot in de allerlaatste minuten om dat te doen.

Chelsea schoot na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Howard Webb meteen in actie. The Blues namen het spel in handen en gingen op zoek naar het openingsdoelpunt. Uitgespeelde kansen speelde Chelsea niet meteen bij elkaar, maar daar bracht Fernando Torres verandering in.

De Spanjaard zat goed in de wedstrijd en was een constante gesel voor de defensie van Manchester City. Eerst miste Torres nog een dot van een kans, maar even later schotelde hij Schürrle de openingstreffer aan op een presenteerblaadje. De Duitster nam de voorzet in dank aan en tikte de 1-0 tegen de touwen.

Torres net niet

Even later was Torres dicht bij de 2-0, maar de Spaanse spits zag zijn poging uiteenspatten op de dwarsligger. Vlak voor de pauze knutselden ook The Citizens enkele aanvalsgolven in elkaar. Maar Aguëro en Yaya Touré konden Petr Cech niet verontrusten met hun pogingen.

Aan het begin van de tweede helft braken de gemiste kansen van Torres in de eerste helft Chelsea zuur op. Man in vorm Agüero vond een gaatje en verschalkte Cech met zijn linker: 1-1. Even later wilde Eden Hazard maar wat graag een strafschop nadat Zabaleta hem tegen de grond werkte in de zestien. Maar Webb zag er geen graten in en legde de bal niet op de stip.

Misverstand beslist wedstrijd

Het spel ging in het vervolg van de tweede helft goed over en weer, maar Chelsea ging het meest op zoek naar de drie punten. Mourinho gooide Eto’o nog in de strijd, terwijl Pellegrini op zijn beurt Negredo inbracht. Chelsea en City leken de buit te verdelen, maar in de slotminuten van de partij liep het toch nog anders.

Een misverstand in de defensie van City – Nastasic kopte de bal terug op Hart, die was uitgekomen – zorgde ervoor dat Torres de bal nog net kon binnentikken in het lege doel. Drie punten voor de troepen van Mourinho, die nu vier punten meer tellen dan City.

Eden Hazard speelde 84 minuten bij Chelsea, waar De Bruyne op de tribune zat. Vincent Kompany was er door blessureleed nog niet bij bij Manchester City.