Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Groep D: Bij PSV gaat het licht uit
Jurgen Thomas

Voor de Nederlandse kampioen PSV zit de Europese campagne er op. Na 1-3 verlies tegen Liverpool eindigt PSV laatste in zijn groep met amper drie punten.

PSV wist wat het te doen stond. In Eindhoven beter doen tegen Liverpool dan Marseille thuis tegen Atletico Madrid. De lampenclub mocht wel aantreden tegen een veredeld B-elftal uit de Merseystad.
Dat een B-elftal niet altijd een hapklare brok is ondervond PSV al vanaf de eerste minuut. De gretige tweede garnituur van Liverpool serveerde een mooi potje voetbal terwijl PSV er niets van bakte. Op het kwartier brak de wedstrijd open met een schot van Simons (foto) uit de tweede lijn. De Eindhovenaars kregen nu stilaan meer grip op het middenveld maar dat resulteerde vooralsnog niet in kansen. Op het halfuur viel er toch een mogelijkheid uit de lucht. Na een Nederlandse hoekschop viel de bal in de voeten van Lazovic die tussen de benen schoot van gelegenheidsdoelman Cavalieri. 1-0 en PSV virtueel geplaatst voor de UEFA Cup. Dat foutieve beslissingen geen Belgische uitvindingen zijn bewees scheidsrechter Nikolay Ivanov. Na een heftig duel tussen Arbeloa en Lazovic trakteerde Ivanov niet Lazovic (rugnummer 6) maar Simons (9) op een gele kaart. Omgekeerd lijkt een 6 wel een 9. Toegegeven, een mens zou zich voor minder vergissen. PSV leek met een voorsprong de rust in te gaan maar dat was buiten Babel gerekend. De Nederlander kopte de vrije trap van Lucas voorbij Isaksson. PSV weer naar af.
Na de rust ging PSV op zoek naar een nieuwe voorsprong. Bakkal besloot op doel maar Cavalieri hield zijn netten schoon. Even later kopte Arbeloa een voorzet van Dszudzsák bijna in eigen doel. Twintig minuten voor tijd was het over en out voor PSV. Riera knalde de bal enig mooi in doel. PSV moest de kelk nog tot de bodem ledigen. Twaalf minuten voor tijd maakte N’Gog er nog 1-3 van. Met de moed der wanhoop bleef PSV aanvallen maar scoren deed het niet meer.
Door deze nederlaag is PSV uitgeschakeld en kan het zich nu volop concentreren op het behalen van een nieuwe landstitel in Nederland. Gezien het klassement heeft Huub Stevens nog veel werk voor de boeg.