Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Daknam
Lokeren nu ook te sterk voor Charleroi
Fabian Morren

Na de zege tegen Roeselare heeft Lokeren opnieuw gewonnen. Het team van trainer Aleksander Jankovic zette thuis Charleroi opzij: 4-1.

Lokeren scoorde al in het eerste kwartier, maar het doelpunt van Dawid Janczyk werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Nadien nam Charleroi over en kreeg het ook kansen via Chakouri, Théréau en Mujangi Bia. Op het moment dat de bezoekers een voorsprong verdienden, kwam Lokeren opnieuw beter in de wedstrijd.

Smajic en Janczyk misten eerst nog, maar nadien waren beide uitblinkers wel verantwoordelijk voor twee doelpunten. Smajic rolde de Charleroi-defensie twee keer op en nam de rol van aangever op zich. Janczyk bedankte twee keer met een doelpunt voor de knappe voorzetten.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Lokeren. Charleroi-verdediger Brillaut trok aan het shirt van Janczyk en strafschop. Carevic trapte de bal vanaf de stip in de kruising en besliste zo de wedstrijd. Niet veel later zag Lokeren doelman Copa geblesseerd uitvallen.

De thuisploeg liet nadien het initiatief aan Charleroi, al had Malki wel een reuzekans op de 4-0. Die kwam er niet en aan de overkant trof Maxime Brillaut wel raak. De verdediger verlengde een hoekschop in de verste hoek binnen. Nadien bloedde de wedstrijd dood. In de blessuretijd zorgde El Mouataz nog voor de 4-1.