Club Brugge vernederd door Bordeaux
Koen Schaaphok

Een dramatische avond was het deel van Club Brugge, trotse koploper in de Belgische competitie. Op bezoek bij Franse eersteklasser Bordeaux werd pijnlijk duidelijk dat dit Brugge, gehavend door blessures, Europees een tandje bij zal moeten steken.

Door de vele blessures bij Club Brugge was vooraf het raden naar de basiself van Leekens. Uiteindelijk besliste de coach op de keuze voor een versterkt middenveld met Van Acker en een spitsenduo genaamd Tchite-Bacca. Helaas geen Bart Buysse. Ondanks de blessurelast in Brugge kreeg hij wederom geen kans in de basis van Leekens.

De eerste helft verliep alvast niet best voor Club Brugge. Vrijwel vanaf het begin schoot Bordeaux een versnelling hoger dan blauw-zwart. Het aantal kansen van Brugge was op een hand te tellen. Waar Bacca en Tchite moesten afwachten tot ze een bruikbare kans kregen, waren het de spelers van Bordeaux die slim door de linies van Club Brugge liepen en mogelijkheden voor elkaar creëerden. Voornamelijk de rechterflank bleek de achillespees van dit Club Brugge. Mariano kreeg regelmatig vrij spel om dichtbij Jorgacevic te komen en van daaruit de mee opkomende aanvallers te bedienen.

De teleurstellende prestatie van de Brugse verdedigers werd in de 13e minuut afgestraft door Ludovic Sane. Na een rommelige situatie, waarin de blauw-zwarte verdediging volledig los leek van enige organisatie, had Sane de 1-0 maar binnen te tikken. Hetzelfde verhaal bij de 2-0. Diabate slaagde erin om, omringd door 6 spelers van Club Brugge, de bal nog snel bij Gouffran te krijgen en de 2-0 was een feit.

De hoop van Club werd in de tweede helft snel de grond ingeboord. Bjorn Engels, die Thibaut van Acker in de rust verving, schoot de bal na een misverstand in eigen doel. De 18-jarige debutant beleefde zo een dramatisch moment na slechts 1 minuut op het veld te hebben gestaan. Bordeaux besloot verder te gaan met waar ze bij de rust mee gestopt waren. Aanvallen. Jussiê kreeg, na een veelvoud van pogingen langs de Franse kant, de 4-0 nadat Almeback het kopduel verloor. De rest van deze Europese wedstrijd bestond uit Bordeaux dat op halve kracht speelde tegenover Club Brugge dat de meubelen probeerde te redden. In de blessuretijd schoot Club echter nog op de lat. Het is nu de taak van Genk om de Belgische Europese avond te redden.