Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 7
Engeland verspeelt overwinning in slotkwartier
Timothy Collard

Engeland heeft dure punten laten liggen in Montenegro. Engeland had een overwinning nodig om over de Montenegrijnen naar de leiding te wippen, maar verspeelde in het slot van de wedstrijd de drie punten. Polen en Oekraïne naderen tot op vier punten van de Engelsen.

Montenegro blijft aan de leiding door gelijkspel

De wedstrijd begon nochtans geweldig voor de Engelsen. Al na zes minuten opende Wayne Rooney de score. Voor de aanvaller van Manchester United was het de vierde opeenvolgende wedstrijd waarin hij wist te scoren. Een absoluut record in de geschiedenis van ‘The Three Lions’. Engeland leek meteen op weg om de klus te gaan klaren op bezoek bij de leider uit groep H.

Het team van Roy Hodgson slaagde er evenwel niet in om de score uit te diepen en de krappe 0-1 voorsprong bleek uiteindelijk niet voldoende. In het slotkwartier kon Montenegro dan toch scoren. Damjanovic zorgde voor de verlossende gelijkmaker, en zo blijft Montenegro aan de leiding in H. Vucinic en co tellen nog altijd twee punten meer dan Engeland.

San Marino slikt er ‘maar’ vijf

Polen en Oekraïne hebben goede zaken gedaan met het oog op eventuele barragewedstrijden. Beide teams wonnen hun match, de een al met wat meer moeite dan de ander. Polen nam het op tegen San Marino, en kwam nooit in de problemen. Het werd 5-0. Net als bij Duitsland, lieten ook hier enkele Dortmund-spelers zich opmerken. Lewandowski scoorde twee doelpunten vanuit een strafschop en gaf een assist, terwijl Pisczek tussendoor ook al had gescoord.

In de laatste wedstrijd uit groep H nam Oekraïne het op tegen Moldavië. Een stugge tegenstander voor de Oekraïners, zo bleek ook tijdens de partij. Het duurde net iets meer dan een uur tot Oekraïne een gaatje vond. Yarmolenko opende de score, en tien minuten later verdubbelde Khacheridi de score. Nog eens tien minuten later maakte Suvorov de aansluitingstreffer voor Moldavië. Daar bleef het ook bij en zo nadert Oekraïne, met een wedstrijd minder gespeeld, tot op vier punten van de nummer twee Engeland. Ook Polen telt vier punten minder dan de Engelsen en heeft nog een wedstrijd te goed.