Datum: 27/07/2013 20:00
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Zulte Waregem wint eenvoudig op het Lisp

Zulte Waregem heeft een eenvoudige zege geboekt tegen een zwak Lierse. Alle doelpunten vielen voor de rust, in de tweede helft lieten de bezoekers na de score hoger te doen oplopen.

Aernout Van Lindt in Lier

“Een nief seizoen, nieve punten, nieve kansen.” Dat was het devies van de supporters van Lierse op weg naar het Lisp. Iedereen was er van overtuigd: dit seizoen kan het beter worden dan vorig jaar. Nieuwbakken coach Stanley Menzo en een aantal nieuwelingen moesten voor een nieuw elan zorgen bij Lierse.

Wat de supporters voor de rust zagen zal hen zeker niet al te blij hebben gestemd. Lierse was amechtig en liet Zulte Waregem maar wat graag komen. Het eerste halfuur waren het leeuwendeel van de mogelijkheden voor de bezoekers. Lierse kwam er op de counter af en toe uit, maar was daarin te slordig om er iets mee te doen.

Dolle slotfase eerste helft

Na een halfuur was het dan toch raak voor de bezoekers: Farssi liet zich kinderlijk gemakkelijk van de bal zetten, waarop Hazard spits Habibou in het straatje kon sturen. Die bleef kalm en omspeelde Goris alvorens binnen te leggen.

Het was het moment voor Essevee om even te verpozen, waardoor de thuisploeg er wat beter kon uitkomen. Dolly Menga draaide zich mooi vrij en schoot behoedzaam binnen met de linker. Lierse meteen op gelijke hoogte, en nog was het niet gedaan.

Hazard tovert

Na een lichtjes toegekende vrije trap ging Thorgan Hazard achter de bal staan. Hij krulde de bal – via een Liersehoofd – voorbij Goris. Het orgelpunt van een geweldige eerste helft van de huurling van Chelsea, die toverde als vanouds en zich meermaals met een rush in de kijker speelde.

De lichtjes toegekende vrije trap was wel het signaal voor de aanhang van Lierse om van dan af de scheidsrechterlijke beslissingen in twijfel te trekken. Menga en Losada gingen daar in mee, en krijgen beiden prompt geel van Vertenten - die daardoor nog meer Kop-van-Jut werd.

Lierse probeert, maar slaagt niet

Aan de wedstrijd deed het allemaal niet echt veel, ook al toonde Lierse zich in de tweede helft wel een pak gretiger dan voor de koffie. Zulte Waregem was nog enkele keren heel dicht bij de 1-3, maar toonde zich niet effectief meer.

Aan de overkant probeerde Lierse wel, maar het slaagde er niet in om voor de gelijkmaker te zorgen. Julien Vercauteren was een lichtpuntje op het Lisp, maar voorts maakte de thuisploeg niet echt indruk. Ook Zulte Waregem heeft nog wel wat werkpunten, maar met het oog op de match tegen PSV is dit wel een goede generale repetitie - zonder dat er al te veel krachten zijn verspeeld. Dury liet zijn spelers in de tweede helft spelen met de handrem op, vermoedelijk met dinsdag in het achterhoofd.