Datum: 14/09/2013 20:00
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge houdt punten thuis zonder grandioos voetbal

Club Brugge heeft de punten weten thuis te houden tegen Lierse. Zonder sprankelend voetbal won het uiteindelijk met 4-1 tegen moedige bezoekers.

Aernout Van Lindt in Brugge

Club Brugge ging met een 14 op 18 op zoek naar een nieuwe overwinning, thuis tegen Lierse. Het hoorde vermoedelijk van het champagnevoetbal van landskampioen Anderlecht eerder op de avond tegen Mechelen en wist dat het zelf ook eens goed zou moeten voetballen om komaf te maken met de kritiek op het spelpeil.

Het deed dat met Boli Bolingoli en Meunier op de backs. De ene kreeg de voorkeur op De Bock, de andere verving de geblesseerde Hogli. Sobota moest op de bank beginnen. Bij Lierse – bij gebrek aan Losada – de namen die je kon verwachten, met Hoefkens dus ook op de bank op bezoek in zijn geliefde Jan Breydel.

Zwak Club voor de rust

Club Brugge wist dat het iets moest laten zien aan zijn fans, maar daar slaagde het voor de rust allesbehalve in. Passes waren onzorgvuldig en het tempo was veel te traag om Lierse te verontrusten. Sterker nog: de bezoekers wisten door hoog te pressen blauw-zwart enkele keren in verlegenheid te brengen.

Een mooie actie tussen Vercauteren en Bourabia verdiende zelfs een doelpunt, maar het schot van Vercauteren kwam tegen de paal terecht. Aan de overkant was het meer dan een halfuur wachten op een echte kans, toen Vadis de 1-0 op een schoteltje aanbood, maar Refaelov wou het cadeau niet in ontvangst nemen.

Opvallend: ook op de supporters waren vrij lauwtjes in de eerste helft. Refaelov werd zelfs enkele keren uitgefloten, een vreemde zaak voor de koffie. Dankzij Lestienne werd het enkele minuten voor de rust wel 1-0. Hij kopte aan de tweede paal een voorzet van Refaelov tegen de touwen, al zat Goris er nog met een (scheen)been aan.

Meer beleving na de pauze

In de tweede helft kregen de fans meer waar voor hun geld, al was het eerste gevaar opnieuw van Lierse. Wanderson besloot echter naast en Farag knalde een schicht op de paal. Aan de overkant was het wel snel raak: Jorgensen pegelde de bal in de linkerwinkelhaak, nadat het leer niet wegraakte na een vrije trap.

Met de dubbele voorsprong zou je een stilaan vrijer spelend Club Brugge mogen verwachten, maar de schrik bleef bij blauw-zwart. Lierse bleef ondertussen snedig spelen en storen en dat leverde meer druk op.

In een eerste fase wist doelman Ryan Lierse nog van de aansluitingstreffer te houden, maar even later schoot Bourabia al vallend de bal alsnog in het hoekje. Nog twintig minuten bibberen en beven zo voor het thuispubliek.

De Sutter beslist de match

Lierse moest na de 2-1 zijn greep op de match wel wat lossen, het leek er op dat de beste krachten wat op waren. De ruimtes werden ondertussen ook steeds groter en daar wist Club Brugge uiteindelijk van te profiteren.

Odjidja stuurde Lestienne mooi diep op links en hij wist De Sutter voor doel te vinden. De spits rondde de counter koeltjes af en de wedstrijd was gespeeld met nog tien minuten op de klok. Waldemar Sobota kreeg een dik kwartier speeltijd van Garrido, maar hij kon zich in een faire wedstrijd niet echt onderscheiden.

In de absolute slotfase wist De Sutter zelfs nog eens te scoren, ditmaal met het hoofd op aangeven van - alweer Lestienne. Club Brugge wist zo uiteindelijk nog te winnen met overdreven 4-1 cijfers tegen een moedig Lierse. De tandem De Sutter - Lestienne legde de wedstrijd echter in een definitieve plooi. 17 op 21 zo voor blauw-zwart, dat wel nog steeds zoekt naar zijn beste voetbal.