Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren begint play-off 2 met winst
Tamara Vereecken

In een matige wedstrijd was het Waasland-Beveren dat de drie punten binnenhaalde. Het duo Trickovski-Veselinovic besliste met een goede invalbeurt en elk een doelpunt de wedstrijd. Voor een jong Lierse, dat niet bij machte was om de Beverse achterhoede te ontwrichten, zat er niet meer in vanavond.

Tamara Vereecken in Beveren

Zowel Bob Peeters als Stanley Menzo kozen voor alternatieve opstellingen en gaven kansen aan jeugdige spelers. Menzo moest door de schorsing van Diagne en de verschillende geblesseerden aan z’n elftal sleutelen. Kasmi, Vercauteren en Diomande verschenen aan de aftrap, Nathan Goris stond in doel in plaats van Berezovsky.

Bob Peeters zette enkele basisspelers op de bank, D'Ulivo was out met een blessure. Daardoor stonden Bojovic, Vermeulen, Maman en Emond in de basiself.

Flauwe eerste helft

Zoals uit de opstellingen blijkt, gebruiken de coaches de nacompetitie als voorbereiding op volgend seizoen. Beide ploegen hadden vooraf echter ook aangekondigd iets leuks te willen maken van play-off 2, al was dat in de eerste helft dan weer niet echt te merken. Lierse had het meeste balbezit maar deed daar te weinig mee. De thuisploeg zakte diep terug om de Pallieters op te vangen en deed dat wel vlekkeloos, maar wachtte verder vooral af tot de bezoekers een fout gingen maken.

Waasland-Beveren creëerde voor de rust dan ook weinig doelgevaar. De grootste kans was er voor  Hanan Maman maar die zag z’n schot in het zijnet belanden. De bezoekers probeerden het vooral via afstandsschoten maar de - vaak niet gekadreerde – pogingen konden niet voor echte dreiging zorgen.

Het laatste kwartier van de eerste helft leken beide ploegen dan toch iets te willen forceren, maar Oumarou zag zijn schot voorlangs gaan.  Voor Lierse zou Losada eerst nog een schuiver naast mikken, op slag van rust moest Coosemans een vrije trap van diezelfde Losada nog uit de benedenhoek halen.

Na de rust bracht Bob Peeters dan al snel het duo Trickovski-Veselinovic in en dat loonde quasi meteen. Veselinovic botste eerst nog op Goris, de goed gevolgde Trickovski kon half vallend toch de bal met een omhaal over de lijn werken. Waasland-Beveren op voorsprong en dus moest Lierse komen.

De bezoekers voetbalden niet onaardig tot aan de zestien maar de jonge Pallieters konden niet door het Beverse blok breken en maakten zo op geen enkel moment echt aanspraak op de gelijkmaker. Integendeel, het was Veselinovic die in blessuretijd nog de 2-0 tegen de netten kopte.

Waasland-Beveren breit zo een vervolg aan z’n mooie reeks in de reguliere competitie en komt samen met KVO aan kop te staan in z’n play-off-2-poule.