Competitie: FA Cup
Speeldag: Finale
Stadion: Emirates Stadium
Eindelijk een prijs voor Wenger en Arsenal: FA Cup is binnen

Sinds 2005 was het geleden dat Arsenal nog eens een prijs pakte, maar vandaag mogen ze er eindelijk eentje bijschrijven: het won de FA Cup, al hadden ze tegen Hull City verlengingen nodig om een snelle achterstand recht te zetten: 3-2.

Een prijs met een Belgisch tintje is het, die FA Cup. Al moest Thomas Vermaelen wel 120 minuten op de bank blijven zitten, hij toonde zich wel een topprofessional afgelopen seizoen.

Dubbele donderslag

Tegen het bescheiden Hull City zou de FA Cup wel even snel binnengehaald worden, waren de fans The Gunners vooraf vol vertrouwen. Maar na 10 minuten zag de wereld er even helemaal anders uit, want Hull was op dat moment al tot 2-0 uitgelopen.

Een corner van Hull raakte niet weg, en met de hiel kon Chester de score al na drie minuten openen. Even later de verdubbeling van de voorsprong via Curtis Davies, na bijzonder slecht verdedigen van Arsenal.

Arsenal zet het recht, verlengingen

Maar op het kwartier kwam de spanning al terug in de wedstrijd: Cazorla trapte een vrije trap enig mooi binnen: 1-2 en alles terug speelbaar. Arsenal kwam opzetten en kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar kon niet meteen gelijkmaken.

Enkele fouten in de grote rechthoek werden niet gefloten, zeker bij een duw op Cazorla had de bal op de stip gekund en in totaal had het wel drie, misschien vier keer strafschop kunnen zijn. Twintig minuten voor tijd zorgde Koscielny alsnog voor de bevrijding: gelijk en op naar verlengingen.

Hieltje Giroud does the trick

In de verlengingen was Arsenal duidelijk de betere ploeg. Hull was moegestreden, het leek gewoon wachten op het allesomvattende winnende doelpunt. En het werd uiteindelijk ook een pareltje: Giroud bereikt met een hakje Ramsey en hij knalt in de bovenhoek: 3-2.

Hull kon bijna nog profiteren van wegglijden van Mertesacker én Fabianski, maar de 3-3 netten lukte niet meer. Na bijna negen jaar pakt Arsenal zo eindelijk terug een prijs.