Competitie: Copa Del Rey
Speeldag: Finale
Stadion: Nou Camp Barcelona
Real Madrid wint Spaanse Beker dankzij geweldig doelpunt Bale

Real Madrid heeft de Spaanse Beker binnengehaald door in de finale in Valencia te winnen van Barcelona. Het winnende doelpunt was een geniale ingeving van Gareth Bale.

Vooraf was er wat te doen over deze Clasico, altijd al een duel garant voor veel commotie. Real Madrid zou het moeten gaan doen zonder Cristiano Ronaldo, terwijl er bij Barcelona ook wat twijfels waren over de veldbezetting: Messi centraal of op de flank? Uiteindelijk mocht hij op zijn geliefkoosde positie beginnen.

In een zinderend begin pakte Real Madrid de beste start en na tien minuten leidde dat al tot de 1-0 voor de Madrilenen. De helft van het Mestallastadion van Valencia daverde na het doelpunt van Di Maria, op aangeven van Benzema. Meteen ook de ruststand.

Barcelona lijkt terug te kruipen ...

In de tweede helft een ander beeld: Barcelona kwam wat beter in de wedstrijd, maar Real Madrid stond wel heel dicht bij de 2-0. Een doelpunt van de Madrilenen werd afgekeurd, en een minuutje later was het vanop corner dankzij het hoofd van Bartra zelfs 1-1.

De Catalanen zochten naar meer en kwamen er met Neymar en co een paar keer bijna vervaarlijk uit, maar er op en over raken lukte uiteindelijk niet. Integendeel zelfs, het werd koud gepakt.

... maar run van Bale doet deur dicht

Een fantastische rush vanop de eigen helft van Gareth Bale besliste uiteindelijk over winst en verlies in deze Copa Del Rey. Hij zette iedereen in de wind en frommelde het leer voorbij Pinto.

Barça zette nog alles op alles en kwam via een schot van Neymar op de paal nog dichtbij, maar ook enkele corners in de slotminuten brachten geen soelaas meer: Real pakt de Copa del Rey, Barcelona zit - alweer - in zak en as.