Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Santiago Bernabeu
Superieur Barça vernedert Real
Tonnelier Caroline

Landskampioen Barcelona was in de topper tegen Real Madrid een paar klassen beter dan de thuisploeg en haalde het met verdiende 0-3 cijfers.  Eto’o bracht de Catalanen vroeg in de wedstrijd op voorsprong, Ronaldinho maakte de klus in de tweede helft helemaal af.  Real Madrid kon daar weinig of niets tegenover zetten.

Bij Real Madrid keerden Ronaldo en Zidane terug in de basis na langdurige blessures. Barça-coach Rijkaard verkoos Messi boven Giuly.  In een evenwichtig wedstrijdbegin zorgde Barcelona voor het eerste gevaar.  Eto’o aarzelde echter te lang en besloot voorlangs.  Enkele minuten later kreeg de spits uit Kameroen toch zijn gedroomde revanche.  Met een subtiel tikje plaatste hij de bal voorbij Casillas.  De Koninklijke slaagde er nauwelijks in een goede actie op te zetten en kon doelman Valdés nooit echt bedreigen.  Barcelona controleerde rustig en kreeg een aantal mogelijkheden om de voorsprong nog voor de rust uit te breiden.  Messi, Ronaldinho en Eto’o vonden echter een attente Casillas op hun weg.

Na de rust veranderde er weinig of niets aan het spelbeeld.  De bezoekers bleven de betere kansen bijeenvoetballen en waren al in de eerste minuten gevaarlijk via Messi en Xavi.  Iets voor het uur schudde Ronaldinho een fantastische actie uit zijn voeten.  De Braziliaan stak de helft van het veld over en werkte zelf schitterend af.  Aan de overkant kwam Real enkele minuten later eindelijk gevaarlijk opzetten, maar Ronaldo kon een voorzet van Robinho net niet binnentikken.  De thuisploeg kwam nog een paar keer dreigen.  Salgado dwong Valdés tot een goede redding en een goal van Ronaldo werd even later terecht afgekeurd wegens buitenspel.  Uiteindelijk viel het derde doelpunt nog aan de overkant.  Het was opnieuw Ronaldinho die een geniale actie zelf afwerkte.  Zijn knappe goal kon zelfs het Madrileense publiek bekoren.  Over en uit voor Real Madrid, dat zelfs niet meer in de buurt kwam van een eerredder.  Een superieur Barcelona komt dankzij deze oververdiende zege naast Osasuna aan de leiding en is meteen torenhoog favoriet voor een tweede opeenvolgende landstitel.