Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ali Sami Yen Istanboel
Galatasaray begint seizoen uitstekend
Fatih Altinpinar

Galatasaray is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Het won gemakkelijk in eigen huis met 4-0 van Rizespor. Galatasaray speelde de wedstrijd wel in het Atatürk Olympische stadion, omdat de toeschouwers de laatste thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe de spelers bekogelden met flesjes water. Zo kregen de fans van Galatasaray 5 wedstrijden schorsing en is er nu nog maar 4 te gaan.

Het eerste doelpunt kwam van de nieuwe toptransfer Lincoln. Hij schakelde in de 14e minuut twee tegenstanders uit en haalde vervolgens vernietigend uit: 1-0. 4 minuten later was Galatasaray dicht bij de tweede treffer, maar Baris, de nieuwe transfer van Galatasaray, kopte tegen de paal. In de tweede helft kwamen ze weer dicht bij de tweede treffer. Een vrije trap van, alweer een nieuwe transfer, Volkan Yaman week af op de muur en belande tegen de paal. In de 73e minuut schiet diezelfde Volkan weer een vrije trap en deze blijkt succesvol te zijn. De derde doelpunt viel 4 minuten later, Hakan Sukur kopte Galatasaray op een 3-0 voorsprong en 6 minuten voor affluiten kopte hij zijn 240e doelpunt in de Turkse Süper Lig. Hiermee staat hij gelijk met Tanju Colak. Als hij nog een doelpunt weet te scoren heeft hij dit record verbroken en is hij de nieuwe topscorer aller tijden in de Turkse Süper Lig.

Galatasaray speelt volgende week tegen Bursaspor.