Speeldag: Testmatchen
Stadion: Allianz Arena
Duitsland klopt Mexico na verlengingen
Anthony Van der Planken

Duitsland heeft na een spectaculaire wedstrijd de derde plaats op de Confederations Cup bemachtigd. Het gastland klopte Mexico met 4-3.

De troostfinale had enige tijd nodig om op gang te komen. Pas tien minuten voor het einde van de eerste helft viel de eerste goal. Het was het Duitse wonderkind Podolski die met een beauty in de kruising de score opende. De Duitsers waren nog niet uitgevierd, of Fonseca maakte al gelijk. Ook dat feestje duurde niet lang, want Schweinsteiger scoorde één minuut later de 2-1.

Meteen na de rust zorgde Mike Hanke voor een domper op de Duitse feestvreugde. De aanvaller kreeg na een smerige overtreding een terechte rode kaart en moest bijgevolg naar de kant. Mexico profiteerde van de man-meer-situatie en scoorde drie minuten later de gelijkmaker. Borgetti was de gevierde man.

Toch leek het tij te keren. Tien minuten voor het einde trapte Huth Duitsland opnieuw op voorsprong. Mexico wist via Borgetti echter nog verlengingen uit de brand te slepen. Die werden niettemin gewonnen door het gastland, dankzij een magistrale vrije trap van kapitein Michael Ballack.