Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 14
Malmö en Djurgården delen de punten
viki meeuwis

Vanavond werd de voorlaatste wedstrijd van de veertiende speeldag van de Allsvenskan gespeeld. Malmö FF ontving Djurgården uit Stockholm. Malmö zocht de eerste thuiszege sinds 28 april. Djurgården moest drie punten pakken om bij de top aansluiting te blijven vinden. Niets van dat alles werd bewaarheid vanavond. Het werd een wedstrijd waarin iedere ploeg een goede en een frustrerende helft doormaakte. De wedstrijd begon al dramatisch. In de vierde minuut kwam Ola Toivonen onzacht in aanraking met ploegmaat Daniel Andersson. Beiden gingen neer en Toivonen verloor even het bewustzijn. Hij werd even later naar het hospitaal afgevoerd voor en scan. Andersson liep een snee boven het oog op.

Djurgården was niet echt aanvallend in de eerste helft, teveel volk op het middenveld zorgden voor een slecht evenwicht en slechte combinaties. Op het half uur kon Djurgården counteren na een hoekschop van Malmö. Kornac stond geheel vrij en kon afleggen voor Lance Davids die meteen zijn eerste doelpunt van het seizoen binnenwerkte. Het laatste kwartier voor de pauze kregen de bezoekers nog meer goede kansen zonder er een goal uit te kunnen slepen.

Na de rust kwam Malmö beter in het spel. De thuisploeg zette meteen druk en in de 53e minuut kon Jonatan Johansson, na een pass van Junior, de bal netjes in doel werken. Malmö wist verschillende kansen af te dwingen. In het midden van de tweede helft viel de thuisploeg wat terug waardoor Djurgården kans zag om enkele keren gevaarlijk voor doel te komen. De wedstrijd eindigde echter op een 1-1 gelijkspel.

Doelpunten: 0-1 Davids (’29), 1-1 Johansson (‘53)
Gele kaarten: DIF: Davids
Scheidsrechter: Jonas Eriksson
Toeschouwers: 15 976

Morgen staat de wedstrijd tussen Hammarby en Kalmar FF op het programma. De wedstrijd begint om 19.00u en wordt geleidt door Martin Ingvarsson.