Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 4
Nederland speelde sterk tegen Albanië
Dirk Pieters

Nederland deed wat het moest doen en won zijn thuiswedstrijd tegen Albanië. De ploeg van Marco Van Basten won met 2-1 in de Amsterdam ArenA. Van Persie zorgde voor de openingstreffer en zorgde zo grotendeels voor de drie belangrijke punten in de strijd om een EK-ticket.

In de eerste helft speelde Nederland goed voetbal en kwam het verdiend op voorsprong. Na een kwartier zorgde Van Persie na een fraaie aanval voor de 1-0. Ook na het doelpunt bleef Oranje goed voetballen en kwam het zelfs op 2-0. Beqaj schoot in eigen doel na een strakke voorzet van Van Persie.

Ook in de tweede helft bleef Van Persie de gevaarlijkste man op het veld. Zijn kopbal werd vlak na de rust gekeerd door de Albanese goalie. In de 67e minuut zorgde een snelle Albanese couter voor de 2-1. Het was Curri die de aanval mooi kon afmaken. Oranje leek van slag en Albanië kwam beter in de wedstrijd. Kort voor tijd werd de Albaniërs nog een strafschop onthouden na een handsbal van Khalid Boulahrouz. [THAN]