Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 22
Zultse wint degradatieduel
Luc Goderis

De wedstrijd kondigde zich vooraf aan als een echte zespuntenmatch.  De heenwedstrijd was immers door de Westvlamingen nipt op penalty gewonnen en beide ploegen hadden de punten broodnodig.

Haacht was tijdens de aanvangsfase nog naar zijn organisatie op zoek toen Zultse al een eerste keer gevaarlijk kwam dreigen.  Na amper vier minuten creëerde Zultse een enorme kans, maar het schot ging voorlangs.  De thuisploeg herstelde al vlug het evenwicht, maar kon geen enkele uitgesproken kans bijeen voetballen.
De rest van de eerste helft was een aaneenschaling van slechte passes langs beide zijden.  Net toen iedereen dacht dat men ging rusten met een povere 0-0 op het bord brak Zultse op links door en werkte Decabooter zowaar binnen.  0-1.

Na de herneming acteerden beide teams bijzonder zenuwachtig en zwak.  De toch talrijk opgekomen toeschouwers kregen amper waar voor hun geld en zagen een flauw afkooksel van een ook al armzalige eerste helft.  Toch wist Zultse de voorsprong nog te verdubbelen.  Via een Haachts been caprioleerde de bal in doel. 0-2.