Datum: 08/09/2007 20:30
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 11
Nederland op weg naar het EK

De Nederlandse nationale ploeg heeft een goede zaak gedaan in de race naar een EK-ticket. Oranje won met 2-0 van Bulgarije. Het kon opnieuw rekenen op een sterke Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij.

Toch begon Nederland zwak aan de partij en het gaf de Bulgaren alle gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Gelukkig kon de ploeg van Marco van Basten opnieuw rekenen op Wesley Sneijder. De middenvelder kon na twintig minuten zijn land dan toch op voorsprong brengen. De speler van Real Madrid mocht vanaf een meter of dertig aanleggen voor een vrije trap, en net als afgelopen weekend bij zijn club Real werkte hij de bal tegen de netten. Ook na het doelpunt bleef het tempo te laag en Bulgarije bleef dan ook eenvoudig in de wedstrijd. Oranje mocht gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de rust was de eerste kans voor Bulgarije, maar Dimitar Berbatov zag zijn volley op aangeven van Martin Petrov echter enkele centimeters naast de paal eindigen. Nederland schoot wakker en verdubbelde de score. Ryan Babel speelde Van Nistelrooij aan en die niet aarzelde om de 2-0 op het bord te zetten. Een minuut later was Sneijder wederom dichtbij een treffer, maar zijn poging werd nog net op tijd afgeblokt. Bulgarije probeerde in het laatste kwartier nog iets terug te doen, maar doelman Van der Sar liet geen enkele bal door en zo bleef het 2-0.