zwaZulte Waregem
chaCharleroi
0-1
1-1
1-2
2-2
Datum: 28/11/2012 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem gaat door na penalties
Zulte Waregem gaat door na penalties
Foto: © SC

Zulte Waregem maakte tot twee maal toe een achterstand goed. De eerste keer met 11 tegen 11, een tweede keer met 10 tegen 10. De 2-2 bleef ook na 120 minuten op het bord waarna penalties een winnaar moesten aanduiden. Daarin toonde Essevee zich de sterkste.

De match begon veelbelovend met kansen aan weerszijden. Charleroi trok de match naar zich toe en creëerde een aantal kansen. Na 25 minuten week een verre vrije trap van Bopp af. Keeper Bruzzese was kansloos.

Essevee herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook. Een vrije trap van Berrier werd in doel gekopt door Lendric. Na de gelijkmaker viel de wedstrijd stil.

Tot net voor de rust Bruzzese de doorgebroken Escoe neerhaalde. Hij mocht meteen gaan douchen. Trainer Francky Dury offerde Skulason op en zo mocht Bossut alsnog zijn handschoenen aantrekken. Zonder opwarming slaagde hij er meteen in om de penalty van Rossini te stoppen.

Na de pauze probeerden de zebra's hun numerieke overwicht te benutten, maar ze vonden aanvankelijk geen gaatje in de verdediging van Zulte Waregem. De grootste kans was zelfs voor Essevee. Naessens bereikte de achterlijn en bracht de bal achteruit, maar de poging van Lendric strandde op doelman Sifakis. Ook de rebound leverde niks op.

20 minuten voor affluiten werd Charleroi geholpen door Bossut. De ingevallen doelman schatte een voorzet niet goed in en kon de bal onvoldoende wegtikken. Na een aantal tussenstations kwam de bal bij Kumedor en die schoot de bal door een bos van benen in doel. Enkele minuten later moest ook Charleroi met 10 verder na een onnodige tackle van Escoe. Als klap op de vuurpijl kwam Essevee opnieuw langszij. Kersverse papa Colpaerts kon de bal na een corner aan de tweede paal simpel binnen tikken. Net voor affluiten trapte Berrier zijn ploeg bijna naar de volgende ronde, maar een ultieme redding van Sifakis zorgde voor verlengingen.

In de verlengingen gebeurde buiten een kopbal van Rossini op de lat niks, waarna penalties moesten uitmaken wie naar de volgende ronde mocht gaan.

Daarin toonde Zulte Waregem zich de sterkste. Niemand miste van op 11 meter, terwijl bij Charleroi Dzinic en N'Ganga hun poging over doel trapten. Essevee dus door naar de volgende ronde!

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien   90' -
Verboom Bryan 80' -
De fauw Davy   90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve 90' -
Berrier Franck 90' -
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior 86' -
Skúlason Ólafur   44' -
Trajkovski Aleksandar 80' -
Lendric Ivan 90' -
Naessens Jens 90' -
  Bank G Beoordeel
Godeau Bruno -  
Delaplace Jonathan -  
Serwy Jérémy -  
De Jonghe Jimmy -  
Hazard Thorgan -  
Bossut Sammy 46' -
Leye Mbaye 10' -
Malanda Junior 4'  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Sifakis Michail 90' -
Dzinic Elvedin 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Satli Mourad 90' -
Kumedor Abraham 90' -
Milicevic Danijel 80' -
Kaya Onur 90' -
Bopp Viktor  65' -
Rossini Giuseppe 90' -
Escoe Miller Mynor Javier   90' -
  Bank G Beoordeel
Mandanda Parfait -  
Dessoleil Dorian -  
Silva Costa Pacheco Willian -  
Fabris Samuel 255' -
Kage Hervé 26' -
Diandy Cristophe 10' -
Gnohere Harlem -  
Herbeleef Zulte Waregem - Charleroi

Vooraf