Datum: 28/01/2014 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Daknam
Oostende houdt Lokeren in bedwang en finale binnen bereik
Oostende houdt Lokeren in bedwang en finale binnen bereik
Foto: © SC

Oostende heeft meer gedaan dan enkel optie houden op de bekerfinale. Op het veld van Lokeren scoorde het zelf en gaf het maar één doelpuntje weg. Voordeel voor de kustjongens dus volgende week woensdag. Maar er is nog niets beslist...

Schrijf maar op: Oostende raakte amper een bal in de eerste vijftien minuten. Lokeren monopoliseerde het leer en dus stond Copa zich stierlijk te vervelen in de Waaslandse kooi. Het probleem bij Lokeren was dat ze dat balbezit amper in kansen konden omzetten. Ja, één vrije trap van Kaya na twee minuten die Ovono uit zijn linkerhoek moest gaan halen, maar voor de rest? Nee, Vanderbiest had een dubbele afweergordel neergezet waarbij voormalig spits Siani zelfs als verdedigende mid fungeerde.

Meubelstuk op het veld

Lokeren probeerde het met flankwissels, snel de diepte in, combinatievoetbal,... maar doorkomen was er niet aan. En ja, na een dik kwartier was het dan wel prijs aan de overkant. Niet echt verdiend, maar wel een counter van het zuiverste water. Mooi werk van Foket die Canesin op het juiste moment aanspeelde en de Braziliaan bediende dan op zijn beurt Mushekwi die het met een opwippertje afmaakte. Heel mooi uitgespeeld, maar ook dramatisch verdedigen van Gregory Mertens, die zijn eerste basisplaats niet echt kruidde met een goede prestatie.

Lokeren nam het spelbeeld weer over, maar Oostende boog niet. Wel één tegenslag voor de Kustploeg: Berrier blesseerde zich al snel aan de schouder en Depoître moest in allerijl opwarmen. Kapitein Siani kwam zelfs met een stoel het veld op voor de Fransman, maar Nzolo stuurde hem kordaat met het meubelstuk weer naar de kant. Oostende had met Mushekwi en Depoître zelfs nog de beste kansen.

Oostends bonusje

Lokeren maakte echt weinig klaar tegen de tactische keuzes van Fred Vanderbiest. Ere wie ere toekomt, de Oostendse coach had zijn pionnen heel goed geschikt. Verdedigend, maar speculerend op de snelle jongens zoals Foket, Canesin en Mushekwi. Uiteindelijk was het Harbaoui die toch weer leven in zijn ploeg kreeg. Met dank aan De Pauw die zelf ook kon schieten, maar perfect voorgaf tot bij de Tunesiër. Dom balverlies wel bij Oostende.

Het werd een evenwichtige partij. Lokeren probeerde het meest om een doelpunt te maken, want het resultaat was niet echt voordelig voor de Waaslanders. Het was echter meer met de moed der wanhoop, want veel lijn zat er niet in de aanval. Oostende verdedigde, maar kwam er ook nog regelmatig uit. Gescoord werd er niet meer en dus is alles nog mogelijk volgende week woensdag. Al hebben de kustjongens zeker een bonusje met dat uitdoelpunt.
 

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' 5
Gkalitsios Giorgos 90' 5
Mertens Gregory 90' 5
Scholz Alexander 90' 5
Odoi Denis 90' 5
Overmeire Killian 90' 5
Persoons Koen 61' 5
Vanaken Hans   90' 6
De Pauw Nill A 90' 5
Harbaoui Hamdi 90' 7
Kaya Onur 45' 5
  Bank G Beoordeel
Patosi Ayanda 45' 8
Dutra Júnior Sérgio 29' 5
Leko Ivan -  
Verhulst Davino -  
Mitu Cédric -  
Corryn Alexander -  
Trompet Jore -  
Ansah Eugene -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' -
De Schutter Niels   62' -
Brillant Frédéric 90' -
Schmisser Baptiste 90' -
Hempte Jimmy   90' -
Van Imschoot Tom 90' -
Siani Sébastien 90' -
Berrier Franck 28' -
Canesin Fernando Matos A 77' -
Mushekwi Nyasha Liberty 90' -
Foket Thomas   90' -
  Bank G Beoordeel
Depoitre Laurent 62' -
Luissint Xavier 28' -
Wilmet Jonathan 13' -
Dessaer Denis -  
Sladek Peter -  
Dumesnil Jérémy -  
Martens Gertjan -  
Kudimbana Nicaise -  
Jonckheere Michiel -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KV Oostende

Vooraf