zwaZulte Waregem
chaCharleroi
1-0
Datum: 17/12/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Regenboogstadion
Club en Cercle in Brugse derby
Thomas Dubois
| 0 reacties
Club en Cercle in Brugse derby
Foto: © SC

Vandaag staan er nog twee wedstrijden op het programma in de Jupiler League, speeldag 17. De laatste twee competitiewedstrijden voor de welgekomen winterstop. In Brugge mogen ze zich rond 18 uur nog eens gaan opmaken voor ‘de Brugse derby’, smalend wel eens het duel genoemd tussen grote broer Club en kleine zus Cercle. Iets wat voorbarig is, want in de derby kan Cercle altijd een tandje meer. Zeker in de thuiswedstrijd, de voorbije twee jaar kon het telkens aanspraak maken op minstens een punt, maar liep het toch nog mis. Vorig seizoen scoorde Balaban nadat hij hands beging en het seizoen ervoor scoorde Yulu Matondo pas in de slotminuten de winnende treffer.
 
Emilio Ferrera kan bij Club rekenen op Jonathan Blondel die toch fit raakt voor de wedstrijd. Er kan geen beroep gedaan worden op Clement die nog steeds met een barst in de teen zit. Zijn vervanger wordt opnieuw Vandelannoite. Daerden begint wellicht opnieuw op de bank, Van Heerden heeft z’n basisstek beet. Voorin krijgen Salou en Balaban het vertrouwen. Geen De Cock en Dreesen in de kern, zij zijn geblesseerd. Van de laatste tien duels met Cercle won Club er negen.
 
Cercle heeft een enorme lijst aan geblesseerden. Zo zijn Artz, De Sutter, De Smet en Gjuzelov out. Het wordt dan ook sleutelen voor de Cercle-trainer. Met De Wulf en Serebrennikov spelen er twee spelers bij Cercle die ooit nog kampioen speelden met Club. Dekelver start op de bank waardoor Pivaljevic de enige spits wordt. Cercle staat slechts zeventiende en moet dringend gaan winnen.
 
Zulte Waregem en Charleroi sluiten het competitievoetbal anno 2006 af. Bij Zulte Waregem blijven De Vlieger, Sergeant en De Brul geblesseerd. Reina en Meert beginnen aan de wedstrijd, ook D’Haemers komt in de ploeg ten nadele van Minne. Matthys en Roussel zijn de twee spitsen van Dury. Charleroi versloeg vorig weekend Racing Genk en heeft dus weinig redens tot grote veranderingen. Detal begint wellicht aan de wedstrijd in de plaats van Oulmers die geschorst is. Jovial en Orlando vormen het spitsenduo van de Zebra’s. Charleroi kan in de top vijf terechtkomen bij een overwinning en zo een uitstekende heenronde mooi afsluiten.

Meer nieuws