berBergen
lokSporting Lokeren
Datum: 03/03/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Charles Tondreau
Lokeren nog dieper in de problemen
Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren nog dieper in de problemen
Foto: © SC

Een typische degradatiematch op het menu in Bergen en dat kregen we dan ook voorgeschoteld. Beide ploegen toonden dat ze hun positie waard zijn en Bergen toonde waarom het boven Lokeren staat : het kon als enige echt dreigen en scoren. Lokeren ging alweer de boot in.

Slavoljub Muslin pakte uit met een verrasing in zijn opstelling : Mohamed Armoumen, uitblinker tegen Anderlecht, moest op de bank gaan zitten en werd vervangen door jeugdproduct Killian Overmeire. Heel Lokeren schreeuwde al een tijdje om de jonge Belg, maar diepe spits Armoumen eruit halen, bleek niet de beste keuze te zijn. Bergen mist Alessandro Cordaro, die geblesseerd is.

Na een halve minuut komt Lokeren al sterk opzetten : een voorzet van Filipovic komt via Patiyo Tambwe bij Dufer. De Waal kopt de bal echter net over doel. Lokeren begint duidelijk het best aan de wedstrijd, maar na een kwartiertje verwatert het spel al. Mohamed Dahmane gaat dan op doel af, Ali Bouabe volgt hem en trekt even aan het truitje van Dahmane. Die gaat dan neer in het strafschopgebied, maar er wordt geen fout gefloten. 

De enige goede man bij Lokeren, Grégory Dufer, steekt de bal dan mooi door naar Marcel Mbayo, maar de Congolees trapt op doelman Berthelin. Net voor rust valt er dan toch een doelpunt : Dahmane wordt weer op doel afgestuurd en schuift deze keer de bal wel mooi naast Jugoslav Lazic in doel. Dankzij de Fransman kunnen ze in Bergen gerust naar de kleedkamer. Bij de uitploeg worden de zorgen alleen maar groter.

In de tweede helft is het alweer eerst Bergen met een kans : Ragued mist een ongelooflijke kans en trapt volledig vrijstaand naast de kooi van Lazic. Muslin gooit er dan toch Mohamed Armoumen op voor de alweer heel bleke Filipovic. Het baat niet echt veel, Lokeren zal nooit meer echt gevaarlijk zijn. De Henegouwers verdedigen de voorsprong wel erg gemakkelijk en zijn veel gevaarlijker in aanvallend opzicht. De verdiende 2-0 valt uiteindelijk niet meer, ondanks pogingen van Ragued en Dahmane.

De winst zorgt ervoor dat Bergen weer wat geruster kan ademhalen. Dankzij de winst tegen een rechtstreekse degradatieconcurrent staat het nu 7 punten boven een degradatieplaats en 6 boven Sporting Lokeren. Bij Lokeren is het nu echt crisis. Roger Lambrecht haalde Muslin binnen met superlatieven als 'tovenaar' en 'toptrainer', maar de Serviër behaalde totnogtoe slechts 5 op 30. Lokeren ziet die andere Waaslanders, Beveren, nog altijd slechts een puntje lager hangen in het klassement. Lokeren staat volgende week tegen Sint-Truiden alweer voor een levensbelangrijke wedstrijd, Lokeren zal het zeker en vast van zijn thuiswedstrijden moeten hebben.