Datum: 28/02/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Regenboogstadion
Dominant Westerlo deelt de punten
Jeroen Pyl
| 0 reacties
Dominant Westerlo deelt de punten
Foto: © SC

Westerlo heeft voor de derde opeenvolgende keer gelijkgespeeld in de Jupiler Pro League. In het Regenboogstadion bleven de troepen van Jan Ceulemans, na licht overwicht, steken op een 1-1 tegen Zulte-Waregem.

De thuisploeg startte nochtans het best. Na een prachtige collectieve aanval legde Ernest N’For de bal met een hakje klaar voor Kevin Roelandts (foto), die proper afrondde met een schot in de linkerhoek.
 
Westerlo leek even van slag, maar sloeg toch snel terug via Odita. De aanvaller begon zijn rush van aan de middellijn en verschalkte vervolgens met een slim schot Zulte Waregem-doelman Bossut.
 
In het derde kwartier van de partij hielden beide ploegen zich wat in. Veel kansen kregen de toeschouwers niet meer te zien, met de 1-1-ruststand als een logisch gevolg.
 
De tweede helft was van een minder niveau. Zowel Zulte Waregem als Westerlo slaagden er aanvankelijk niet in om uitgespeelde kansen te creëren. In het laatste half uur trokken de bezoekers nadrukkelijk het laken naar zich toe.
 
Wouter Scheelen probeerde het herhaaldelijk van op afstand en ook Bertin Tomou liet een kopkans op de 1-2 liggen. In het absolute slot leek invaller Neemelo Zulte Waregem nog de drie punten te bezorgen, maar de bal werd afgeblokt door een Westelse voet. [MDN]
Herbeleef Zulte Waregem - Westerlo