Datum: 29/01/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Anderlecht vernedert Germinal Beerschot
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Anderlecht vernedert Germinal Beerschot
Foto: © SC

Anderlecht heeft verwoestend uitgehaald tegen Germinal Beerschot. De troepen van Jos Daerden kregen in eigen huis een forfaitscore aan de broek gesmeerd. En dat was nog niet eens overdreven.

Ariël Jacobs wisselde in vergelijking met de teleurstellende prestatie in de bekerwedstrijd op Cercle Brugge een halve ploeg en zag Anderlecht een verschroeiende start nemen.
 

Furieus begin


Paars-wit opende met zijn twintig beste minuten van het seizoen. Mbark Boussoufa loste het eerste waarschuwingschot, maar het was opnieuw Romelu Lukaku, ijzersterk op het Kiel, die de ban brak. De jonge aanvaller controleerde perfect een voorzet van Jonathan Legear, draaide zich knap voorbij Philippe Clement en duwde de openingstreffer tegen de netten.


De thuisploeg zag sterretjes en haalde na twintig minuten opgelucht adem dat de marge nog steeds maar één doelpunt was. Lukaku mikte een knap uitgevoerde omhaal over de kooi van Tome Pacovski, een afgeweken schot van de 16-jarige paars-witte troetelbeer ging naast.


Net voor rust was het toch prijs. Kanu maakte na een knappe actie van een uitmuntende Lucas Biglia zijn eerste officieel doelpunt op Belgische bodem. Germinal Beerschot stelde daar tegen een vroeg storend Anderlecht amper iets tegenover. Tosin Dosunmu zorgde met een geblokt schot voor het enige Antwerpse gevaar van de avond.


Pareltje


In de tweede helft ging de competitieleider door op zijn elan en degradeerde het de confrontatie met de nummer zes tot een veredelde oefenwedstrijd.


Het derde en vierde doelpunt waren van uitstekende makelij. Lukaku lag twee keer aan de basis. Eerst bediende hij Legear, die het leer in het dak van het doel mikte. Een paar minuten later liet hij Boussoufa de 0-4 scoren. De Marokkaan gaf met een halve omhaal Pacovski het nakijken. Een pareltje.


De kelk moest helemaal leeg tot op de bodem voor Germinal Beerschot. Legear trapte op de paal, Lukaku was er als de kippen bij om zijn twaalfde competitiedoelpunt te maken en alleen topschutter te worden.


Club gewaarschuwd


Anderlecht zet dankzij de makkelijke zege Club Brugge op negen punten. Belangrijker is misschien de mentale tik die paars-wit uitdeelt met deze glansprestatie. Adrie Koster en de zijnen zijn gewaarschuwd voor de topper van woensdag. Germinal Beerschot blijft achter met 0 op 12 en moet vrezen voor de play-offs. (AN)

Opstellingen

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Clement Philippe   90' -
Monteyne Martijn 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Mikulic Tomislaw   90' -
De Decker Wim 90' -
Wamfor Justice 65' -
Haroun Faris 81' -
Janczyk Dawid 90' -
Dosunmu Tosin 90' -
MacDonald Sherjill 71' -
  Bank G Beoordeel
Cruz Daniel 19' -
Wanyama Victor 9'  
François Guillaume 25' -

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Van Damme Jelle   90' -
Deschacht Olivier 90' -
Juhasz Roland 75' -
Gillet Guillaume 90' -
Biglia Lucas A 69' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Kanu Rubenilson 90' -
Legear JonathanA A 84' -
Boussoufa Mbark 90' -
Lukaku Romelu ⚽ ⚽ A A 90' -
  Bank G Beoordeel
Sare Bakary 21' -
Bernardez Victor 15' -
Frutos Nicolas 6'  
Herbeleef Germinal Beerschot - Anderlecht

Vooraf