Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

AA Gent verloor vorige week de topper tegen Club Brugge (1-3). Lokeren wist wel vertrouwen te tanken, zij wonnen met 0-1 op het veld van Racing Genk. De Waaslanders moesten voor de match de zieke Overmeire naar huis sturen. Ook bij blauw-wit hebben twee spelers de griep vast: Thijs en Boeckx. Mix staat voor het eerst in de Gentse basis.
Sporting Lokeren: Lazic Jugoslav, Taravel Jérémy, Maric Mijat, Persoons Koen, Harbaoui Hamdi, Leko Ivan, De Ceulaer Benjamin, Galitsios Giorgos, Trompet Jore, De Bock Laurens, De Pauw Nill.
AA Gent: Padt Sergio, Melli , Mboyo Ilombé, Lepoint Christophe, Arzo César, Van der Bruggen Hannes, Rafinha , Diskerud "Mix" Mikkel, Brüls Christian, Soumahoro Yaya, Maréval Rémi.
1
Wouters fluit de partij op gang. AA Gent won de heenmatch met 3-1, wat krijgen we vandaag?
3
De bezoekers kiezen meteen voor de aanval en dat levert een eerste vrije trap op. Maréval stuurt de bal richting Arzo, maar die kopt naast.
6
Lokeren stapelt de kleine foutjes op en zo versiert AA Gent een nieuwe vrije trap. Opnieuw Maréval, maar zijn rechtstreeks schot brengt Lazic niet in de problemen.
8
Lokeren laat het initiatief nog steeds aan blauw-wit. Wacht het om geheel onverwachts te prikken?
13
Lokeren komt eens piepen op de helft van de bezoekers. De Ceulaer zet voor naar Haraboui, maar die gaat neer in de zestien. Wouters ziet er geen graten in.
15
Hoekschop voor de Waaslanders, maar Lokeren doet er niets mee. Padt vangt het schot van Leko met veel gemak op.
17
Opnieuw een vrije trap voor het offensieve AA Gent. Maréval knalt in de muur, maar er is geen Gents voetje dat nog voor gevaar kan zorgen.
20
De Buffalo's verhogen het tempo even, maar de Lokerse defensie is nog steeds bij de les.
22

Goal
Doelpunt van Benjamin De Ceulaer (Onbekend Onbekend)
Lokeren met de eerste echte dreiging en meteen goal! De Ceulaer zet Padt op het verkeerde been en de thuissupporters laten massaal van zich horen.
25
AA Gent vindt niet meteen een gepast antwoord op de achterstand. Balbezit: ja. Doelgevaar: neen.
29
 Gele kaart voor Nill De Pauw
Trekt Soumahoro tegen de grasmat.
31
Lokeren speelt heel rustig en wacht af. Dat levert nu een nieuwe actie op, maar Leko tovert een afzwaaier uit zijn schoen.
32

Goal
Doelpunt van Rémi Maréval (Onbekend Onbekend)
Brüls trapt een hoekschop knap naar de vrijgelopen Maréval die de score op gelijke hoogte brengt.
38
De gelijkmaker geeft AA Gent geen extra boost, maar de bal blijft wel in het team. Opnieuw een hoekschop, maar weer geen gevaar.
43
Mboyo met een uitstekende kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar Lazic bokst het schot goed weg. Voorlopig weet Lokeren niet meer uit te breken.
43
De Buffalo's willen graag met een voorsprong naar de kleedkamer gaan. Van Der Bruggen krijgt een mooie gelegenheid, maar er zit te weinig kracht achter zijn afstandsschot.

Scheidsrechter
Rust
We gaan de rust in met een 1-1-gelijkspel. Lokeren had aanvallend niet veel in de pap te brokken, maar was bijzonder efficiënt na 22 minuten: De Ceulaer zette Padt op het verkeerde been. AA Gent was niet van slag en tien minuten later was de score weer in evenwicht. De bezoekers bleven in het bezit van de bal, maar een voorsprong zat er voor de rust niet meer in.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft wordt op gang getrapt. Enkel bij Lokeren valt er een vervanging te noteren.
46
Vervangen Laurens De Bock
Ingevallen Hassan El Mouataz

47
Wat een kans voor Lokeren! Persoons met een doelpunt aan de voet, maar Arzo weet zijn team recht te houden.
50
 Gele kaart voor Rémi Maréval
Haalt De Ceulaer neer.
51
De vrije trap komt niet tussen de palen terecht. Galitsios probeert te koppen, maar de bal valt over het doel. Lokeren begint pittig aan de tweede periode.
57
 Gele kaart voor Benjamin De Ceulaer
Fout op Maréval. De spits mist de volgende wedstrijd.
60
AA Gent neemt nu stilaan over van Lokeren. De bezoekers hebben de combinaties teruggevonden en ook de weg richting doel van Lazic. Voorlopig blijft gevaar uit.
62
Brüls met een hoekschop naar Soumahoro die bijna scoort met een hakje. Zijn poging gaat net voorlangs.