beeBeerschot AC
berBergen
Datum: 26/01/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot blijft steken op 0-0
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Beerschot blijft steken op 0-0
Foto: © SC

Beerschot had het veldoverwicht voor het grootste deel van de wedstrijd maar kon niet scoren. Invaller Benito Raman miste twee grote kansen, aan de overkant was enkel Köse, ook een invaller, gevaarlijk.

Sander De Graeve in Antwerpen

De wedstrijd begon erg gezapig, geen van beide ploegen kon de bal langer dan vier passen vasthouden. Al wie na 20 minuten nog wakker was, werd daar wel voor beloond. Beerschot nam de match in handen, een bedrijvige Losada voorop.

De kansen werden echter telkens gemist, Lepicier legde eens goed terug maar Brillant kon niet afwerken, een raket van Van Acker ging net over en Losada miste ook twee keer het kader. Het Kiel begon erin te geloven en Beerschot drukte door. Bergen kon er niet echt iets tegenover zetten. Bravo toonde even dat hij een Spanjaard is, hij kapte Chatelle uit en kreeg de handen op elkaar.

Beerschot scoort moeilijk

Naarmate de rust naderde viel de match opnieuw stil. Beerschot was veruit de betere ploeg maar scoren lukte, zoals zo vaak dit seizoen, niet. Na de koffie had Bergen een klein kwartier het overwicht, Beerschot kwam slap uit de kleedkamer.

Rond het uur kwam Beerschot toch opnieuw in de wedstrijd. Lepicier kon zijn kopbal niet in het kader krijgen en ex-Rat Pieterjan Monteyne kopte eens vlak voor de neus van Nwanganga een voorzet weg.

Gevaarlijke invallers

Al  bij al kwamen er niet veel kansen van het Beerschotse balbezit. Timmermans schudde het stadion zelfs eens wakker via een afstandsschot dat de lat van Stijnen scheerde. Stijnen toonde ook even dat hij wakker was. Invaller Köse kwam na tien seconden op het veld te staan al één tegen één tegenover de doelman. Stijnen greep goed in.

Het was blijkbaar genoeg voor Beerschot om daadwerkelijk wakker te schieten. En schieten deden ze, Ogunjimi en Wuytens. Werner had telkens een goede parade klaar. Mathijssen greep hierna in en bracht Raman en Mununga in de ploeg.

Raman lette op bij de invalbeurt van Köse, ook hij kwam al snel alleen voor de doelman. De jonge huurling van Gent besloot echter op Werner. De fase erna kwam Losada dicht bij een doelpunt, Beerschot mocht opnieuw aanspraak maken op winst. Raman miste daarna nog een dot van een kans en kreeg ook in de zestien nog een overtreding tegen. Mununga kopte nog tegen de lat.

Beerschot heeft pech dat Waasland-Beveren wint. Anderzijds hebben de Antwerpenaren het geluk dat Lierse verloren heeft, zo is de strijd nog niet gestreden. Voor Bergen hoeft eigenlijk niks meer en dat was eraan te zien.

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Marzo Stefano 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Lepicier Maël 90' -
Bravo Sanfélix Raúl   90' -
Van Acker Thibaut 90' -
Wuytens Stijn 78' -
Öztürk Alpaslan   59' -
Losada Hernan   90' -
Ogunjimi Marvin 78' -
Nwanganga Kennedy 90' -
  Bank G Beoordeel
Suk Joey 31' -
Raman Benito 12' -
Mununga Joachim 12' -

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Timmermans Nicolas 90' -
Lorenzi Grégory 90' -
Franquart Peter 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Chatelle Thomas 89' -
Jarju Mustapha 90' -
Angeli Arnor 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Nong Aloys 71' -
  Bank G Beoordeel
Louagé Quentin -  
Kose Bahatin 19' -
De Belder Dylan 1'  
Van Imschoot Tom -  
Herbeleef Beerschot AC - Bergen

Vooraf