Datum: 18/08/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Morrend Brugs publiek ziet Club toch winnen
Tomas Taecke
| 0 reacties
Morrend Brugs publiek ziet Club toch winnen
Foto: © SC

Club Brugge heeft met veel moeite afstand genomen van een degelijk Beerschot. Jonathan Blondel en Thomas Meunier bezorgden het morrende publiek na de pauze toch de driepunter (3-1).

Tomas Taecke in Brugge

Georges Leekens verraste enigszins met zijn ploegopstelling voor de thuiswedstrijd tegen de Ratten. Bacca werd als centrale spits uitgespeeld, achterin verving Hogli de geblesseerde Larsen. Figueras werd daardoor centraal uitgespeeld. Onder de lat stond Jorgacevic en niet Kujovic. Club begon goed aan de partij en zag na enkele minuten een doelpunt van Refaelov afgekeurd worden. Een overtreding voorkwam een vroege Brugse goal. Op het kwartier was blauw-zwart er pas echt dichtbij. Bacca draaide zich mooi vrij en knalde staalhard tegen de paal, in de herneming vergat Hoefkens het leer tussen de doelpalen binnen te trappen. Op hoekschop van Refaelov was Meunier ietwat verrast waardoor hij van dichtbij naast trapte.

Na twintig minuten incasseerde het afwezige Beerschot dan toch een tegendoelpunt. Bacca werd mooi vrijgespeeld en stiftte de bal op fantastische wijze over Stijnen (1-0). De Colombiaanse spits bedankte met een schitterende goal voor het vertrouwen. Pas na een halfuur konden de Ratten voor het eerst dreigen. Coulibaly mocht aan de tweede paal vrij inkoppen, maar mikte hopeloos over. Vijf minuten voor de pauze kreeg Beerschot pas echt een kans. Figueras gaf zomaar mee in de loop van Losada die alleen op Jorgacevic kon afgaan, maar de Servische doelman redde - gelukkig voor Figueras en Club- op fantastische wijze. De Antwerpenaren waren het eerste halfuur nergens maar konden zich in het slotkwartier toch manifesteren. Wel ontsnapten de Ratten nog toen Zimling vlak voor de kampwissel nipt naast trapte. Aan de stand werd voor de pauze niets meer gewijzigd. Dankzij een doelpunt van Bacca stond het halverwege 1-0.

Beerschot domineert na de pauze

Zimling bleef achter in de kleedkamers, Jorgensen nam zijn plaats in. Beerschot was sneller dan Clubop het veld en was ook vlugger bij de les. Wuytens mocht ver opdrijven en schoot kurkdroog in de bovenhoek (1-1). Jorgacevic was geklopt en bleef bij de volgende fase ook liggen na een contact met Coulibaly. De Beerschot-spits raakte de Brugse doelman met de knie, bij die fase redde Figueras knap met het hoofd op de doellijn. Ondertussen gingen de Ratten verder op hun elan en waren ze minstens de evenknie van blauw-zwart. Club was zoekend, Ozturk schoot nog eens net naast. Halfverwege de tweede helft misschien wel de grootste kans voor Beerschot: Coulibaly omspeelde Hogli en passeerde Jorgacevic, Figueras redde een tweede keer op de lijn.

Club herpakte zich een beetje, maar kansen leverde dat niet op. Blondel vond één keer Refaelov, maar die trapte uit de draai langs de goal van Stijnen. Diezelfde Blondel zorgde uit het niets wel voor de nieuwe voorsprong. Eerst snoepte hij de dribbelende Losada het leer af om even later aan de tweede bal een tweede thuisdoelpunt tegen de netten te duwen op voorzet van Vadis (2-1). Club klom opnieuw op voorsprong, al beging Blondel wel een overtreding toen hij Losada het balbezit ontnam. Een bittere pil voor Koster, die Mununga en François in de strijd gooide. François ging meteen zijn kans en zag hoe de bal via het achterwerk van Donk maar rakelings naast de paal belandde. Aan de overzijde onderscheidde Stijnen zich op een knap schot van Jorgensen. De Ratten gingen in de slotfase voluit hun kans maar waren niet bij machte het evenwicht te herstellen. Meunier nam in de absolute slotfase nog alle twijfels weg (3-1). Club wint dus na een lastige avond, Beerschot kreeg niet wat het verdiende en wacht nog steeds op een eerste overwinning.
 

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Donk Ryan   90' -
Figueras Montel Jordi 90' -
Høgli Tom 90' -
Zimling Niki 45' -
Odjidja Vadis 90' -
Blondel Jonathan 90' -
Meunier Thomas  90' -
Refaelov Lior A A 90' -
Bacca Carlos 84' -
  Bank G Beoordeel
Kujovic Vladan -  
Almebäck Michael -  
Tchite Mohammed -  
Vleminckx Björn -  
Vazquez Victor -  
Jørgensen Jesper 45' -
Lestienne Maxime 6'  

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Öztürk Alpaslan 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Mikulic Tomislaw 80' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
De Decker Wim A 90' -
Ojo Funso 90' -
Wuytens Stijn 90' -
Losada Hernan   90' -
Galesic Goran   80' -
Coulibaly Elimane 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanlangendonck Koen -  
Marzo Stefano -  
Malul Dor -  
Bodor Boldiszar -  
Laerenbergh Conor -  
Mununga Joachim 10' -
François Guillaume   10' -
Herbeleef Club Brugge - Beerschot AC

Vooraf