kvmKV Mechelen
gnkKRC Genk
Datum: 26/01/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Been haalt opgelucht adem na zege tegen KV Mechelen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Been haalt opgelucht adem na zege tegen KV Mechelen
Foto: © SC

Racing Genk heeft eindelijk nog eens de smaak van een overwinning te pakken. De Limburgers wonnen op het veld van KV Mechelen met 0-2 na doelpunten van Vossen en Cissé in een regie van de wederoptredende Buffel. Mario Been haalt opgelucht adem.

Robby Morren in Mechelen

Het  contrast tussen de twee coaches voor aanvang van de wedstrijd kon moeilijk groter zijn. Vercauteren is na de 6 op 6 de nieuwe messias in Mechelen, Been zit al wekenlang met de handen in het haar na de 3 op 27 en de bekeruitschakeling. Vercauteren wijzigde zijn winning-team slechts op één plaats: Biset nam de plaats van De Witte –die voor de partij bloemen in ontvangst mocht nemen als meest verdienstelijke speler van 2013- in. Been hield Camus en Monrose op de bank, Buffel nam zijn plaats weer in en ook Kumordzi startte.

Zonder angst

‘We moeten de angst overboord gooien’, had Mario Been gezegd. Daar slaagden zijn jongens in. Lang geleden dat we Racing Genk aan dit tempo en met deze druk naar voor zagen starten. Pacovski stak de handen uit de mouwen op een plaatsbal van Gorius en Buffel mikte een vluchtschot enkele centimeters naast. Maar ook de thuisploeg prikte gevaarlijk tegen: Biset kon een prima voorzet van Ghomsi niet afronden en een knal van Junker strandde op de vuisten van Köteles. De supporters keken naar een aangename pot voetbal.

Dubbele voorsprong met dank aan Buffel

‘Het zou deugd doen als we eindelijk nog eens op voorsprong konden komen”, liet Vossen optekenen voor het treffen. De aanvoerder voegde op slag van rust de daad bij het woord. Een sterk acterende Buffel tekende voor de voorzet, Vossen kopte tegen de touwen. Genk mocht met een voorsprong richting kleedkamer.

Nooit was het vertrouwen bij de blauwhemden zo groot de voorbije weken, dat illustreerde onder meer Gorius met een opwippertje. Dat de Limburgers na een klein kwartier in de tweede helft de dubbele voorsprong te pakken hadden, mag dan ook verdiend genoemd worden. Opnieuw kwam de voorzet van Buffel, ditmaal kopte Cissé raak. (0-2) Even daarvoor had de wederoptredende Buffel de bal nogmaals op het hoofd van Vossen geschilderd maar die liet de kans onbenut.

Toch had het ook anders kunnen lopen want net voor de Limburgers de netten een tweede keer lieten trillen, had KV Mechelen de gelijkmaker ei zo na beet. Tshimanga  moest een kopbal van Destorme voor de lijn redden.  Naarmate de tweede helft vorderde liet Genk het balbezit aan de Mechelaars maar die slaagden er niet in de spanning opnieuw in de wedstrijd te brengen. Het was Thomas Buffel die met een knal op de lat nog het dichtst bij een treffer kwam.

Hoop op play-off I is ver weg voor KV Mechelen

Racing Genk nestelt zich dankzij deze overwinning opnieuw wat steviger in de top zes. De laatste overwinning dateerde al van 2 maanden geleden tegen OH Leuven. De vraag is of de troepen van Mario Been nu opnieuw vertrokken zijn voor een reeks. Frank Vercauteren slaagde er niet in zijn ex-team een hak te zetten en met nu al 8 punten minder dan Genk lijkt de play-off I-droom weer heel ver weg voor de Maneblussers.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Kosanovic Milos 90' -
Mokulu Benjamin 90' -
Vandam Jerry 90' -
Pacovski Tomislav 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Destorme David 90' -
De Petter Steven 90' -
Biset Maxime 90' -
Trajkovski Aleksandar 88' -
Ghomsi Antonio 88' -
Junker Mads 72' -
  Bank G Beoordeel
Cordaro Alessandro 18' -
Dialiba Diabang Boubacar 2'  
Vanlerberghe Jordi 2'  
Biebauw Wouter -  
De Witte Seth -  
Karahmet Senad -  
Kamavuaka Wilson -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vossen Jelle 90' -
Gerkens Pieter 90' -
Anele Ngongca 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Köteles Laszlo 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Gorius Julien 90' -
Buffel Thomas A A 89' -
Cissé Sekou 82' -
Kumordzi Bernard Yao 71' -
  Bank G Beoordeel
Camus Fabien 19' -
De Ceulaer Benjamin 8'  
Joseph-Monrose Steeven 1'  
Hamalainen Brian -  
Van Hout Kristof -  
Simaeys Jeroen -  
Hyland Khaleem -  
Herbeleef KV Mechelen - KRC Genk

Vooraf